Väike ülevaade püksmähkmetest

Juba mõnda aega kasutab JJ tavaliste teipmähkmete asemel püksmähkmeid (teipmähkmetest, kirjutasin siin), kuna mähkme vahetuse ajal ei taha ta kuidagi väga paigal püsida, siis on nende püksmähkmete jalga saamine mugavam kui tavalisete mähkmete.
Samas on ka püksmähkmete valik väga lai ning sobivama leidmine nõuab vahel mõningast katsetamist.

Kuna teipmähkmetena olid kasutuses Huggies poiste mähkmed nr4, siis tundus loogiline valik, et proovime ka sama tootja püksmähkmeid (Prismas praegu hinnaga 0,31senti/tk), mis samuti suurus nr4 ja poistele mõeldud. Kasutuses selgus aga õige pea, et need siiski ei sobi, kuna JJ on üsna peenike poiss, siis olid need Huggiese mähkmed liiga laiad, kuna need on alates 9kg kaaluvale lapsele ja ei hoidnud kõike seal sees, mida oleks pidanud (püksmähkmeid ei saa ju lapsele rohkem ümber panna nagu teipmähkmeid).

Järgmiseks proovisime Libero Up and Go mähkmeid (Prismas praegu 0.28senti/tk), mis oma disaini poolest meenutavad ka rohkem pükse, samuti on need üsna pehmed ja venivad. Kuid kasutades tundus, et näiteks need mähkme lahti rebimis kohad on kehvemad kui mõnel teisel ja vahel pidi ikka päris palju tirima, et saaks selle mähkme lapse ümbert lahti. Ja kuigi mõnda aega tundus, et need mähkmed on nüüd sobilikud, siis varsti hakkasid ka need lekkima, eriti öösiti kui JJ külili magas. Seega tuli sammud jälle poodi seada, et leida midagi, mis sobiks.

ITK sünnitusmajas saavad lapsed haigla poolt jalga Pampersid ja kuna neil oli tugev ja spetsiifiline lõhn juures, siis olin ma kindel, et selle firma mähkmeid JJ kasutama küll ei hakka. Kuid nagu ikka toob elu lapsega ka üllatusi teele ja nii selgus poes mähkmeriiulite vahel vaadates, et vaid Pampers teeb püksmähkmeid suurus 3, mis on mõeldud kaaluvahemikule, 6-11kg (Prismas praegu 0.22senti/tk). Kuna JJ oli sel hetkel 7-8 kg vahel, siis paraku olid kõik need mähkmed, mis pidid sobima alates seitsmest -kaheksast kilost, suured. Ostsime selle paki Pamperseid ära – koju jõudes võtsin kõik mähkmed kilest pakendist välja ja panin riiulile tuulduma (teen nii kõigi mähkmetega algusest peale), tugevam lõhn kadus ära ka. Ja, mis seal salata, need mähkmed on head – laps on kuiv nii päeval kui ka öösel, mähe on õhuke, pehme ja tuleb hästi ka jalast ära.

Huvi pärast ostsime proovimiseks ka Rimis müüdavad Loving (ajasin esialgu Loving ja Bleier mähkmed segamini) mähkmed, mis on meie proovitutest kõige odavamad ja mida mitmed emmed soovitanud on (ma hetkel hinda öelda ei oska, aga oli vist isegi alla 0.20senit/tk). Sarnanevad need kõige rohkem Huggiese omadega ja on üsna laiad, isegi veidi laiemad kui Huggies, kuigi nende kasutusaeg on alates 8kg. Kellel laps juba suurem ja mõni Rimi lähedal võib proovida, rahakotile on need mähkmed sõbralik valik.

Proovida saime ka Muumi Walkers mähkmeid (Prismas hinnaks 0.33senti/tk), mis on lausa suuruses nr5. Kui Huggies, Loving ja Pampers on pigem sellised pikema ülaosaga mähkmed, siis Libero ja Muumid on lühemad. Muumid on ka silmnähtavalt laiemad ja väga kilu lapse puhul hakkab lekkima. Ka Muumide hind on õige pisut kõrgem ja sooduspakkumisi neile on vähe, samas on need ökomad kui kõik eel mainitud.

Loodan, et see ülevaade on valiku tegemisel kellelegi abiks 🙂

Ülemise rea vasakult: Pampers, Huggies, Bleier. Alumises reas: Muumi, Libero

Ülemise rea vasakult: Pampers, Huggies, Loving. Alumises reas: Muumi, Libero

6 thoughts on “Väike ülevaade püksmähkmetest

  1. Tere . Aga huggise püksmähkmetel külgedel teip rinad mida saab reguleerida lapse kehale vastavalt. Meil need ja kui neid teipe poleks oleks need suhteliselt liiga ümber aga reguleerim neid teibiga parajaks!

    Like

    • Jaa, tõsi, et neid saab ka reguleerida (aitäh sellele tähelepanu juhtimast), samas, kui mu mure on just see, et JJ jookseb eest ära kui tavalisi teipmähkmeid ümber püüan panna, siis ei ole see reguleerimise võimalus mulle abiks 🙂 Meil vaja just selliseid, mida saab nagu pükse jalga tõmmata ja asi korras.

      Like

      • Jah, meil samaprobleem aga meil nendega see jama ka wt mul poiss kaalub 10,7 ja meilw need suht kitsad ja väiksed , seega pean neid siiski reguleerima neid koguaeg. Oleks podand nr 5 ostma siis ehk ok suurus!katsetan järgmine kuu pampersi püksmähkmed ära.

        Like

  2. Mul ka hästi peenike piiga – aastaselt kaalus 7 kilo ja juba 9 kuu vanuselt kui kõndima hakkas, kandis huggise nr 4 pükse ja lovingu omi samuti. Kannab siiamaani ka aasta hiljem täpselt sama suurust. Pole mitte kunagi mitte midagi lekkinud :D. Aga poistega vist see lekkimisprobleem veidi suurem, mul sõbranna ka hädas oma pojaga. Küll ei sobi mähkme kuju jalga, küll lasevad läbi. Ja no muidugi ainus variant mis sobib kõige paremini, on kõige kallim saadaval olev mähe, mida müüakse vaid paaris kindlas ökopoes 😀

    Like

    • Võib täitsa olla jah, et poistel see mähkme valik keerulisem. Ja no nendel mähkmetel on ju päris metsikud vahemikud nt 6-11kg, neid peaks JJ saama küll veel kaua-kaua kasutada (enne järgmist suurust äkki juba käib potil 😀 ).

      Like

  3. Meie P ka kõik püksmähkmed läbi proovinud. Lemmikuimad on Liberod ja Pampersid ka ok. Eriti need universaalsed. Vanad poiste omad olid külgedelt kehvemad. A öösel paneme endiselt Libero teipmähet, sest meil polnud ükski püksmähku piisavalt lekkimiskindel.
    No ja nüüd üleüldse võiks kutt potil käima hakata, et mähkubisnesi unustada saaks. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment