Uus käru – Cybex Balios M

Kõik algas sellest, et kui Concord oli müüdud, siis hakkasin ma otsima käru, millega reisile minna (olgu siin kohal öeldud, et Bugaboo Cameleon reisimiseks kõige mugavam ei ole). Kaalusin igasuguseid kärusid, isegi Baby Jogger City Mini 😀

Lõpuks olid sõelal Cybex Callisto, Cybex Agis M4, Baby Jogger ZIP ja Bugaboo Bee. Kõik peale BJ ZIP-i oleksin pidanud tellima ja nii hakkasingi siis erinevatelt lehtedelt hindu vaatama, kui sattusin hoopis Cybex Balios M käru peale – ja koheselt tekkis ka huvi. Uurisn siis asja edasi ja selgus, et Cybexil ongi eraldi M kärude sari, kus on lisaks juba eelmainitud Agisele ka Eternis, Iris ja Balios mudelid. Kui kõiki põgusalt tutvustada siis Agis on kõige sarnasem Baby Jogger City minile (saadaval nii 4 kui ka 3 rattaga), kokku käib sama moodi, aga näiteks kangas on minu meelest meeldivam ja ka ilusam kui BJ + mõned muud väiksed asjad, mis meeldivad rohkem. Eternis on sama käru, mis Agis, aga suuremate ratastega (sarnaneks siis rohkem Baby Jogger GT mudelile). Cybex Iris M-Air ja Balios M on muidu täpselt sama käru, ainult rattad on erinevad – Irisel on väiksemad ja Baliosel siis suuremad. Hea ülevaade M-seeriast on leitav siit.

Cybex Balios M
Minu meelest on tegu väga funktsionaalse jalutuskäruga.
– mõlemat pidi kasutatav iste (mõlemal juhul on 3 kaldeasendit), asendite muutmine on tehtav ühe käega
– jalatugi on liigutatav
– suur kaarvari, pikendatava õhutusavaga
– olemas on turvakaar, mida saab avada eraldi mõlemalt poolt ja ka üldse ära võtta
– pikendatav lükkesang (4 kõrgust)
– v ä g a suur pakikorv (nii suur, et JJ ronis sinna sisse 😀 )
– suured rattad, ees pöörlevad ja fikseeritavad
– pidur on siis tavapärane jalgpidur, kuid diasinitud nii, et kasutada saab ka plätudega. Läheb peale ja tuleb maha kergelt ja ei pea jalaga liiga kaugele kuskile upitama.
– käru käib ühes tükis kokku ja seda saab teha ka ühe käega (kuigi vajab veidi harjutamist)
– kaalu 10,6kg, mis on suht ok (kui näiteks Baby Jogger City Mini 4 kaalub 8,6kg, siis see 2kg, mis Balios rohkem kaalub teeb ta oma suurema funktsionaalsusega minu jaoks tasa). Väiksemate ratastega Iris kaalub ca 9kg.
– käruga on kaasas ka adapterid Cybexi turvahällidele ja samad adapterid sobivad ka Cybexi vankrikorvi kinnitamiseks (jep, seda käru saab kasutada nii korvi, istme kui ka turvahälliga). Samas kaasas ei ole putukavõrku ega ka vihmakilet – kuid mu meelest neid pole jalutuskärudel eriti ühelgi kaasas. Juurde saab osta ka Cybexi soojakoti, mida on mitmes eri värvitoonis.

Sõidumugavus
Ma ütlen kohe ära, et see käru on parim ikka linna tingimustes, kuna tegemist on siiski päris jäiga mudeliga (ratastel on küll vedrustus, aga see pigem üle äärekivide minekuks jms taolisteks olukordadeks). Kruusateele või muhklikule murule ma sellega igapäevaselt ei läheks. Tänaval on Balios hästi kerge minekuga, lükkama peab vaat, et minimaalselt ja juhitavus on hea ka ühe käega lükates. Ma ise olen küll 170cm pikk, aga tundub, et see käru on ideaalne ka pikematele kärutajatele, sest kahe ratta vahel ei ole seda pulka ees, kuhu paljud sisse astuvad ja sanga saab ikka väga kõrgele välja tõmmata.
Last on kärusse päris mugav panna, rihmu saab üsna kergesti reguleerida ja JJ mahtus hästi ära ka oma paksu talvekombekaga. Ainus asi, millest ma puudust tunnen on see nö pael, mis käru sanga küljes oleks ja mille saab omale ümber käe panna – meil eelnevatel kärudel see olnud ja ma nii ära harjunud, et isegi kui korra sangast lahti lasen, siis on käru ikka käe küljes.
Esimesel sõidul oli päikseline ilm ja testisime siis ka kaarvarju ära. Selle saab mõnusalt ette tõmmata, kuid sellisel juhul on varju tagumine osa võrgust – tuulevaikse ilmaga on see ok, aga tuulisema ilmaga kasutan ilmselt siiski meie Dooky katet, et tuuletõmbust pigem vältida.
VÄIKE UPDATE: videot, kuidas Balios lumes hakkama saab, saab vaadata, meie FB lehel. Linnas saab hakkama küll, maale suurde hange ma ei roniks, aga üllatavalt kerge oli lükata, ka lumes.

Miskipärast ei ole ei Baliost ega ka Iris mudelit Eestis müügil. Beebicenter, kus muidu Cybexi kärud olemas on (Agis 3 ja 4, Callisto ja uus Priam), müüb sarnaste funktsioonidega Mamas Papas Armadillo Flipi – mis on Baliosega võrreldes täielik nökats – ok isegi kui rataste suuruse järgi võrrelda pigem Irisega, siis ikka on need Cybexi kärud minu jaoks mõnusamad ja meeldivamad (näiteks Cybexil on rattad kummist, Armadillol plastikust). EDIT: 2016.12 seisuga on Balios müügil ka Beebicentris. Samas kui võrrelda seda Mamas Papas Armadillo Flip XT mudeliga, mis samuti seal müügis, siis täna valiksin Flip XT.

Niisiis, saigi lõpuks valitud Balios M ja kui vaatasin neid funktsioone, kaalu ja mõõtmeid, siis hakkas selguma tõsiasi, et see käru hakkaks meie Bugabood põhimõtteliselt duubeldama (aga oleks natuke paremgi) ja nii tuligi mõte, et ehk on aeg siis BB-st loobuda ja uue kodu meie BB leidiski. Nüüd oleme jälle vaid 1 käruga ja ma parem ei hakka üldse lubamagi, et kas see jääb ka viimaseks või ei 😀
EDIT: Balios ei jäänud kaugeltki viimaseks. Täna seda käru uuesti ei valiks – põhiliselt sele jäikuse ja kaarvarju õhutusava pärast.

Mina tellisin selle käru Saksamaa Amazonist (hind 373€ + saatmine) (Amazon.de), ühtlasi on see müügil ka kahes Saksa lasteasjade online poes – MyPram (409€ + saatmine) ja Windeln.de (373€+ saatmine).

Lisan siia ka hea ülevaatliku video, mis tutvustab siis Cybex Balios M ja Iris mudeleid (videos on siis näha see väiksemate ratastega Iris).

IMG_7639 IMG_7640 IMG_7644

IMG_7652

pakikorv on nii suur, et JJ ronis sinna sisse 😀

FullSizeRender (24) FullSizeRender (25) IMG_7711 IMG_7715 IMG_7720 IMG_7723 IMG_7724 IMG_7729 IMG_7732

27 thoughts on “Uus käru – Cybex Balios M

    • Kuna ma tellisin vahetult enne jõule, siis läksexpress shippinguga vist 10 päeva, muidu oleks express shippinguga tulnud vist max 5 päevaga, seda siis Amazonist tellides. Tean, et sealt MyPramist tuleb ka ca 10 päevaga.

      Liked by 1 person

      • Aga, kui sa kàru kokku paned, kas see pàikesekaare osa ei mààrdu vàga (tundub, et làheb vastu esiratastevahelust osa kokkupanduna)? 🙂

        Like

      • Ei tohiks küll, vaata seda videot, seal see kokku panemine paremini näha. Iste läheb võileivaks kokku, seega väike osa kaarvarjust puutub seal muuga kokku. Kui väga muretseda, saab ka istme eraldi panna ja raami eraldi kokku panna 🙂 (kui käru kuskil mega sopaseks saanud).

        Liked by 1 person

      • Aa ja meil kärudel on vari määrdunud vaid ühel korral – lennukis. Ja seepärast ma reisimiseks soovitan kärule mingi kott ümber panna v kiletada (kui käru veel heledates toonides ka).

        Like

      • Mulle tu dub, et Loree kàru tuleb juba kiiremini vàlja vahetada, kui kevadel 😀
        Sellesse saab monusalt miski soojakoti ju ka ikka ilmselt panna? ja istumisosa tàislamavasse vist ei kài eks, ma nagu piltidelt ja vedeost saan aru?

        Like

      • Sellel kärul on olemas Cybexi enda soojakott, mille saab juurde tellida. Käib ikka täislamavasse, aga pepu on lohus nagu Bugaboodel – meil JJ on kasutanud paralleelselt sellist lohuga käru ja siledat käru ja magamise osas pole vahet tal, istudes meeldib see lohuga rohkemgi, kuna seal see iste toetab paremini. Küll aga soovitan nendesse lohuga kärudesse osta selle konkreetse käru firma soojakoti, mis arvestaks selle lohuga, meil oli üks universaalne kasutuses ja see oli nt bugaboos täiesti jama.
        Kui peaksite Tallinnasse sattuma, siis võite julgelt meie käru vaatama-proovima tulla 🙂

        Liked by 1 person

  1. Tere, ega nüüd viimastel päevadel selle lumega pole proovinud sõita? Lihtsalt pakub huvi, et kas hädapärast saaks lumega ka natuke liikuda. Ei pea siinkohal silmas tunni aja pikkuseid jalutuskäike, vaid pigem mingit kiiret veerandtunnist käiku. 😀

    Like

    • Me pole jalutama läinud jah praegu, kuna Tallinnas niiiii külm. Aga kui täna korraks väljas käisime, siis vaatasin kõnniteid ja mõtlesin just, et poleks probleemi seal meie käruga liigelda. Aga see olenebki, et kus elada, et kui kiirelt tänavad puhtaks saavad. Annan teada, kui saame lumetesti ka tehtud 🙂

      Like

      • Ei, kuna meil suur rõdu, siis ei pea selle metsiku ilmaga välja minema, ma ise olin just tõbine ka 😦
        Aga ma arvan, et tuisuga see poleks mugav ka (minu jaoks pole siis ükski käru hea). Aga ma saan aru, et juba mitmed inimesed ootavad seda lumetesti, äkki homme sunnin meid õue 🙂

        Liked by 1 person

      • Ma ikka kiikan pidevalt seda kàru vaatama…ei suuda otsustada, kas oodata kevadeni voi osta kohe (siis oleks vast soojakotti ka juurde vaja). Aga lihtsalt tahaks juba uut 😆

        Like

      • Lihtsalt tahaks miskit kergemat ja kompaktsemat. Praegu igapqevases kasutuses Gessleini f10. Beebile oli hasti tore hea ja nö turvaline 😊 ja oraegugi vàga mugav iseenest (soidu mottes). Aga aasta oleme aeda nyyd kasutanud ja lihtsalt tahaks vaheldust ja moeldes kevadele-suvele, siis midagi nats konpaktsemat. Too mö kaubanduskeskuse kàru Cybex … on ka, aga oues pikki jalutustiire pole nii mugab aellega teha ikkagi, eriti veel hetkel.

        Like

      • Eriti tublid 😀😁
        No saab hakkama ilusti, ega meiegi suur kàru (kasutan siiani pöörlevaid esirattaid ja ei ole neid suurte tal erataste vastu vahetanud) soidab sarnaselt. Kuna veita raskem, siis vb pisut kindlamalt… a no ma ei tea.
        Tundub, et ma ikkagi kevadeni ei kannata oodata 😀ja vaja on tellimus sisse anda ja Gesslein mùùki panna. Kas seda amazon.de lehte inglisekeelseks kuidagi panna ei saa? Ma saksakeele spets just pole 😀

        Like

      • Mul on Chromeis selline võimalus, et saan selle Amazon.de lehe inglise keelde tõlkida küll, ise ka muidu väga midagi aru ei saanud. Raskem käru ehk need nö tankid on kindlasti kindlamad jah, aga no mind ei morjenda see praegu, kui oleks vastsündinud, siis ma selle Baliosega õue ei roniks, aga suurema lapsega pole hullu. Ja no suurema osa ajast meil siiski lund ei ole 😀
        Mis värvi käru teile tuleb?

        Liked by 1 person

      • Mul endal sama mote, et beebiga vb toesti on tugevam nagu kindlam, aga tegelt vaatan tuttavatelt, et isegi beebidega saab Balioselaadsega vaga edukalt hakkama. Ja no 1+ vanuses pole toesti enam vahet. Ja ma isiklikult olen tegelikult alati eelistanud kergeid, kompaktseid ja pigem minimalistlikke vankreid/kàrusid.
        Katsetan ka parast arvuti taga aeda chrome ingl. k varianti, et kas toimib.

        Liked by 1 person

  2. Oo, super. Sain nüüd viimase kinnituse, et tuleb ikkagi see ära tellida. Tahaks punast, aga kardan, et määrdub liialt. Nii et jään vist siiski musta peal pidama.
    Endal sama seis nagu Sandral. Meil Hartan Topline S ning lihtsalt jääb liiga suureks ja raskeks, kuna kõrgetele korrustele liiga tihti asja.
    Ise leidsin mõned eurod odavama lehe ka:
    http://www.kinderwagen.com/cybex-balios-m-liegebuggy-umsetzbare-sitzeinheit-hot-and-spice-red-rot-c
    Seal isegi joogipudelihoidja Cybex’i oma täitsa sellise hinnaga, mis ei pane mind kaks korda mõtlema (11,05€).
    Sul muidu mingisugune soojakott olemas, mis Balios’ele sobib? Endal jäi poes silma Elodie oma, aga tundub, et see vist ei sobi sinna, kuid ise veel proovida ka kahjuks ei saa.

    Like

  3. Mul sootuks selline küsimus, miks Concord järgmisele ringile läks? 🙂 Ma ise olen nüüd antud Concordi vaadanud ja hirmsasti meeldib, lugesin siit ka selle tutvustust ja kirjade järgi olen ma armunud 😀 Kuna amastus on pime, siis huvitab just see, kas praeguste ilmadega on ka sellega mõeldav liigelda? Ma olen pigem pikemate ringide jalutaja, kui lihtsalt kuskil poes hängija 😀

    Like

    • Concordiga oli see, et ma lihtsalt tahtsin midagi veel proovida ja kuna õnnestus too hetk endale Bugaboo osta, siis polnud mõtet kahte käru hoida ka.
      Ma arvan, et kui esimesed rattad ära fikseerida, siis saab praegu sellega väga edukalt liigeldud – päris poolemeetrisesse hange muidugi ei roniks.
      Kui sa oled huvitatud ka kasutatud käru ostust, siis kirjuta mulle lifeatlucky13@gmail.com või FBs Berit Piho, tean ühte Concordi, mis müügis 🙂

      Like

  4. Tere!
    Tänud väga toreda ülevaate eest:) On samuti plaanis osta Balios M, ainult üks küsimus on – kas istumisosa on kindlalt/stabiilselt raamil, saan aru, et kinnituskohti on ainult kaks? Meil Cybexi turvahälli rattad ning turvahäll (Cybex Cloud Q) veidi loksub seal peal:) samuti fikseeritud kahest kohast.
    Saan aru, et 6 -kuuse beebiga reisile minekuks võiks antud käru olla sobiv?

    Ette tänades,
    Lenne

    Like

    • Hei, 6-kuusele on sobiv küll jaa. Minu meelest on see iste seal peal kindlalt kinni, kõik plastkinnitused veidi nö loksuvad – see on loomulik, et plastik saaks olenevalt oludest ja temperatuurist natuke paisuda ja tagasi tõmmata. Väga jäik plastkinnitus võib hoopis kergemini katki minna.
      Oleneb, et kus teil käru kasutada on vaja, aga kuna Baliosel on rattad ikka päris suured, siis reisil võib see väiksemate ratastega Iris M isegi mugavam olla – kõik muud funktsioonid on samad 🙂

      Like

  5. Tere! Kui nüüd valida,kas Concord Wanderer või Cybex Balios,siis kumma võtaksid? Otsin sellist kergemat käru,millega saaks ka konarlikel teedel ja looduses jalutada ning hetkel tundub Wanderer mõnusaim valik olevat.

    Like

Leave a comment