Lapsega reisile – mis me kaasa pakime

Panen kirja asjad, mis JJ (kes reisi ajaks on aasta ja kolm kuud vana) jaoks sel korral 2 nädalasele reisile Hispaaniasse kaasa võtame. Kindlasti saaks hakkama ka vähemaga ja kindlasti võib kaasa võtta rohkem, kuid see nimekiri on minu jaoks selline ideaalselt mugav.
Riietuse osas lähtun põhimõttest, et võiks ca nädal aega hakkama saada ilma pesu pesemata (kuna sel korral ma pole kindel, kas meil majutuses on pesumasin kohe käepärast võtta või ei). Kevadine Hispaania ei ole veel liiga kuum, seega ei pinguta ma üle ka lühikeste riietega, tavaline pikkade käistega puuvillane body või pluus on 20+ kraadi juures täiesti OK.
Üldisematest ettevalmistustest lapsega reisile minekuks kirjutasin siin.

EDIT: ma unustasin kirja pana kõige tähtsama, kaasa tuleb pakkida endale rahulikku meelt, mida rahulikumad on vanemad, seda paremini tunneb end ka laps. Ükski probleem pole ületamatu ja kõigega saab hakkama 🙂 

Riided:
– 4 pikkade käistega body
– 2 lühikeste käistega body + 1 t-särk
– 2 paari lühikesi pükse
– 4 paari pikki pükse (retuusid, dressid, ühed õhemad puuvillased püksid)
–  tudukombe (kuna JJ ei armasta tekiga magada ja ööd on sel ajal suht jahedad, siis võtame kaasa pikkade käiste ja jalaotstega kombe)
– 1 lukuga pusa ja 1 kampsun
– 3 paari sokke
– rannakostüüm (see siis päiksekaitsega, sarnase saab siit)
– päikesemüts, millel kukla osa on kaetud
– tavaline nokamüts
– puuvillane müts (sellega plaanime kodust minna)
– paar kaelasalli
– 3 paari jalanõusid – ketsid, õhemad papud ja basseinipapud (saaks hakkama ka 2 paariga, aga no jalanõud on mu nõrkus 😀 ) Hea valik basseini/ranna papusid on siin.
– jope (kuna minek ja kohale saabumine on suht öösel, siis on seal ka üsna jahe ja pigem võiks jope kaasas olla).

Hügieen/ravimid
– 1 pakk mähkmeid (meil on plaan mähkmepakk jaotada minu ja Teedu kohvrite vahel + osa panna ka ratta transpordi kasti. Kuna JJ kasutab nr 3 püksmähkmeid ja nende leidmine võib osutuda keeruliseks (paljud firmad ei tee nii väikseid lihtsalt), siis tahan, et meil oleks väike varu olemas. Kindlasti soovitan ma mähkmeid varuda nii – et oma nö kodused mähkmed on nii mineku kui ka tuleku lennuks, sest nende peale võib kõige kindlam olla. Kohapeal on aega ka muid variante katsetada.
– pakk või kaks niiskeid lappe
Sudocrem (uued mähkmed või palavus võivad pepule liiga teha)
– 1 pakk ujumismähkmeid, kuigi ma ei tea, kui soe sel hetkel just on ja kas JJ-ga basseini lähme, siis hea kui need olemas on (ilmselt leiab neid ka kohapealt). Üldiselt ma olen pestavate ujumismähkmete poolt, aga reisil on mugavamad ühekordsed.
vannipidurid (et suures vannis oleks ka mugav)
vannilina (ise võin ma vabalt kuivatada majutuse rätikutesse, aga lapsele eelistan tema isiklikku kasutada)
hambahari ja pasta
päiksekreem, meil igati öko Bema spf50 kreem, mis ostetud Bio4You poest
Panadoli siirup (valu ja palaviku vastu, kui jama majas, siis ausalt ei tahaks kuskile apteeki tormata)
Zyrteci tilgad, kui peaks miski allergia välja lööma
Linex baby pulber võimalike kõhuvaevuste korral
Humer (kuigi õhk on seal mõnusam kui Eestis, siis ei saa välistada nohu ja selleks puhuks humer ikka abiks)
Hustagili salv (nohu/köha)

Lennukisse
tuubipüreed, meil on lend 4 tundi + 2,5h bussisõitu, selleks puhuks tuleb kaasa 6 tuubikat. Lootus on, et kuna see minek on vastu ööd, siis JJ siiski enamuse ajast ehk magab, aga no igaks juhuks olgu need tuubid olemas.
snäkid, kotitäis Hippi riisipalasi, mille plaanin pakkida minigrip kotti, kuna see võtab vähem ruumi kui mõni snäkitops ja on ühtlasi taassuletav. Lisaks siis Mogli mandli ja kookose snäkid, need on kõik eraldi pakendatud ja panen lihtsalt koti eri sahtlitesse.
– joogitopsi ma lennukisse võtma ei hakka, võtab lihtsalt kotis ruumi ja igaljuhul tuleb meil vett lennujaamas ka juurde osta, sest see tops pole kuigi suur. Seega pakin kaasa hoopis mõned kõrred, millega siis tavalisest pudelist JJ juua saab.
mänguasjad, Põrsas Peppa multikad telefoni! Väike motoorikakeskus ja mingi selline mäng, kus saab asju kuhugi sisse toppida – pole veel seda päris õiget leidnud. Ja no nende eelpool mainitud joogikõrte kotti toppimine on ka hea mäng 😉 Näpunukud.
riietest: pikkade käistega body, kampsun/pusa, dressipüksid,kaelasall, sokid, tennised, müts ja jope. Jope siis just lennukisse minekuks ja maha tulekuks, et külma ei saaks. JJ kotti panen ka kohe käepärast varuks body ja püksid ning 3-4 mähet (eeldatavasti kulub 1-2), varuriided pakendan minigrip kotti, et vajadusel sinna panna mustaks/märjaks saanud riided.
desinfitseeriv pihusti või lapid (need on kasulikud terve reisi ajal)
– paar ühekordset aluslina (kui on vaja mähet vahetada)

Muu kraam
– joogitops (seal kohapeal on tops siiski mugavam, kuna see saab JJ-l igal hetkel käepärast olla)
– kaisujänes
– varu lutid (lutist loobumine on plaanis pärast reisi)
– tekk, mida kasutada nii õues kärus kui ka toas
– söögipõll (JJ võib küll suht andekas olla, aga pasta bologneset ta siiski ilma mäkerdamata ise söödud ei saa).
– ujumiskätised (sellised)
– 1 pakk Holle riisiputru, kui muul ajal sööb JJ meiega sama toitu, siis õhtupudruks on just see Holle oma meile meelepärane.

KÄRU
Meie jaoks on ideaalne reisikäru mõni aeg tagasi saabunud Mamas&Papas Armadillo XT (selle käru arvustust saab lugeda siit). See on reisimiseks hea, sest kaarvari on hiiglaslik, varjul on õhutusava, istme riie on ka palja naha vastas mõnus, ühtlasi käib see kergelt ja ühe käega kokku.

Ja mille sisse asjad pakime?
Sel korral oli selge, et meil on uusi kohvreid vaja. Mina olin valmis juba Amazonist mingid suvakad tellima, kuid Teet arvas, et võiks ikka midagi korralikku ja vastupidavat hankida. Hakkasime vaatama Eastpaki kohvreid, aga ise netist uurides ei olnud me päris kindlad, et milline suurus see kõige õigem oleks, et ka Ryanairi käsipagasiks kvalifitseeruda. Seadsime siis sammud Solarisse ja vaatasime seal poes ise need kohvrid üle. Kiidusõnad müüjale, kes meile erinevaid mudeleid tutvustas ja nende kohta rohkem rääkis. Minu südame võitis nende Traffik Light (värvuselt Sunday Gray), see on 33l mahutatavusega, piisavalt suur, et vajalikud asjad kaasa saaks ja piisavalt väike, et käsipagasiks sobida. Teet tahtis aga sellist kohvrit, mida saaks vajadusel ka selga võtta ja just selline oli seal ka olemas – Strapverz (Stripe In toonis), see on 42L, aga, kui on vaja näiteks Ryanairi mõõtudesse mahtuda, siis tasub lihtsalt enne pakkimist kohver pealt rihmadest väiksemaks pingutada ja nii on see jällegi sobilik ka käsipagasiks (samas, kui on lend mõne teise firmaga, kellel lubatud pagasi mõõtmed suuremad või plaan see pagasina ära anda, siis saab koti jälle suuremaks teha ja rohkem asju sisse mahutada. Mõlemal kotil on loomulikult all rattad ja teleskoop sang.
Kuna alla 2-aastastele on Ryanairil lubatud väike nö mähkmekott, siis JJ lennuks vajalikud asjad pakimegi meil mähkmekotina kasutuses olevasse Fjällräven Kanken seljakotti. 

Oeh, nii ootan juba meie reisi, et hea meelega pakiks kohvrid ja läheks juba lennujaama 😀

lucky13_travels12

Hetkel siin kotis pakitud 90% minu ja JJ asjadest, ülejäänu jaotame Teedu kohvri ja ratta transpordikasti vahel.

lucky13_kohvrid

Minu helehall kohver ja Teedu must (neid seljakoti rihmasid saab ka nö ära peita, kui neid vaja pole parasjagu)

 

Meie eelmise aasta reisikogemustest saab lugeda siin:
kuidas osta lennupiletit veel sündimata lapsele
mida kaasa pakkida, kui reisida 3-kuuse beebiga (Portugal)
mida arvestada, kui reisida 3-kuuse beebiga
lapsega Muumimaale
Beebiga Riias
hea alternatiiv kärule, lapsekandmise seljakott

8 thoughts on “Lapsega reisile – mis me kaasa pakime

  1. Viimasel ajal on Ryanari (vähemalt UK-sse sõites) alati pakkunud võimalust käsipagas ka alla koos suure kohvriga saata. Ja pakuvad seda alla saatmis võimalust ka väravas. Hea võimalus lennukisse vähem kraami kaasa võtta ning mitte selle eest lisaks maksta 😀

    Like

    • No see pole niivõrd võimalus kui sund – sest kui lend on maksimaalselt täis, siis max mõõtmetes käsipagasit mahub ainult 90tk salongi 😀
      Ühtlasi peab see kott olema ikka käsipagasi mõõtmetes, kui neil tekib kahtlus ja kott sinna resti ära ei mahu, siis maksad :/
      Ja kui muud ära antavat pagasit ei ole, siis hea, kui saab kõigi oma kodinatega lennukist välja ja minema, muidu ootad veel pagasit ka.

      Liked by 1 person

      • Noh kui sul tehnika nt pagasis, siis nad ei saa sind sundida kuidagi ära andma. Ma alati reisin suure kohvriga ja siis pakutud pagasilindi juures kohe võimalust ära anda. Ja käsipagasit ma ei pane ka kunagi üles pea kohale vaid ees oleva istme alla, sest sealt lapsele mugavam asju välja võtta. Endale muidugi ka vajadusel asju otsida.
        Aga eks see mahutavuse teema sõltub ka suuresti töötajatest ja nende tujust. Ma käisin kunagi mitu korda ühe kohvriga, muidu oli mõõtudes aga rattad olid veidi välja poole ja mõõtudest väljas.. tulemuseks sattusin UK poole peal nõmedate töötajate otsa, kes käskisid mul kohvri maha jätta või 50 naela trahvi maksta. Hea oli, et mul oli kilekott kohvris. Lappasin oma asjad siis kilekotti ja jätsin kohvri maha.

        Like

      • Kui on tehnika pagasis, siis pead selle lihtsalt välja võtma – sest no kui ei mahu, siis ei mahu – käsipagasit ei pea ära andma need, kellel kallim pilet ostetud. Aga tõsi see on, et selle lennufirma puhul oleneb kõik antud meeskonna tujust :/

        Like

  2. Kuidas Eastpak kott on vastu pidanud, kas soovitad? Solaris on aja jooksul nii ümber tehtud, kes Eestis üldse Eastpaki müüb?

    Like

    • Ma võin küll neid kohvreid kiita-soovitada. Solarises seda poodi enam ei ole, aga mu meelest Eastpaki kohvreid müüb ka Kristiine keskuses üks kohvrite pood ja midagi vist on ka Ülemistes.

      Like

Leave a comment