Ootamatu lahendus – kahe lapse käru valitud

Varasemalt võrdlesin erinevaid kahe lapse kärusid ja nö sõelale olid jäänud Baby Jogger City Select, Phil&Teds Sport, EasyWalker Duo ja Bugaboo Donkey Duo. Kõige rohkem kaldusin ma muidugi Bugaboo poole, aga tänu abivalmitele lugejatele ja beebigruppide liikmetele tuli ka teisi soovitusi, kõige huvitavam neist oli Mountain Buggy Duet, mis oli Donkeyst soodsam, aga samas väga funktsionaalne ja ebareaalselt väkse laiusega käru kohta, kus lapsed kõrvuti saavad olla.
Ma tundsingi, et ilmselt saab meie valikuks siis kas BB Donkey või see MB Duet, kuna need suht sarnased, lapsed kõrvuti ja funktsionaalsuse poolest igati head valikud.
JA SIIS…

… nägin ma ühes lasteasjade ostu/müügi grupis pakkumisel Baby Jogger City Mini Double jalutuskäru. Ma olin selle käru eelmises postituses välistanud, kuna seda 1 lapsega pigem ebamugav kasutada ja ei saa siis seda kasutust vajaduse järgi kombineerida, aga hea hind ja käru hea seisukord panid mind siiski lisapilte küsima. Ja no ma ei tea, kas asi on selles, et rasedus võtab võimust või mis, aga mulle meeldis see käru ja leppisime kokku, et vaatame selle üle.
Vahepeal oli paar päeva aega, et netist arvustusi lugeda ja see otsus läbi mõelda – ja iga päevaga mul tekkis rohkem see tunne, et ma TAHAN seda käru.

Saabuski see päev, kus müüjaga kohtusime, saime käru vaadata ja katsuda ja selle seal samas rõõmsalt oma autosse tõsta 😀
Kohe koju jõudes katsetasime ka ustest läbi mahtumise järele (et mitte ainult mõõdulindile lootma jääda) ja üldiselt pääseme suurema vaevata koju ja kodust välja. Eriti mõnus on, et see võtab ka kodus olles päris vähe ruumi, ei ütleks, et palju rohkem kui ühene käru.

Loomulikult on sellel kärul kõik need teemad esindatud, mis mulle Baby Joggeri juures ei meeldi – jalatugesid ei saa liigutada, kaarvarjul olevad piiluaknad käivad lahti valjuhäälse takjakinnitusega, sanga kõrgust ei saa muuta ja kõikvõimalikud lisad tuleb juurde osta.
Samas on sel ka plusse – kaarvarjud on hiiglaslikud, mõlemad istmed käivad eraldi lamavasse asendisse, olemas on õhutusava, käruga on kerge manööverdada (kuigi, kui sees on ainult 1 laps, siis see raskus kisub käru ühele poole, aga no see ongi ikka kahega kasutamiseks mõeldud ju) ja no see käib kahe lapse käru kohta täiesti ulmeliselt kergelt ja väikseks kokku. Ühtlasi ei kaalu ka palju – 12kg

Aga siis nendest lisadest… selge oli see, et beebi jaoks tuleb juurde osta korv, vaatasin poest, vaatasin järelturult ja siis teatas käru müüja, et oot, aga tal sõbrannal korv olemas, et suhelgu ma temaga, äkki saame kaubale. Ja no kaubale me saime ja lisaks korvile skoorisin ka ühele istumise osale BJ soojakoti, mõlemad asjad olid ka käruga sobivalt musta värvi. No ei saa lihtsalt ideaalsemat diili välja mõelda mu meelest.
Korv ei ole kuigi suur ega lai, aga samas meie 9,5kg JJ mahtus sinna praegu pikutama küll 😀 Seega ma usun, et saab beebi seda ka mitu kuud ikka kasutada (väga kaua siiski ilmselt mitte, kuna ta peab sinna mahtuma talveriietega).
Turvakaart ma hetkel ei plaani osta ja üllatusena tuli käruga meil kaasa ka see nö vanema konsool, kuhu saab veepudeli, telefoni, võtmed vms pudi-padi hoiustada.

Muidugi peame arvestama, et see BJ CM Double ei ole käru, millega hangedes sumada, aga no ärme siis rutta ette ajast, ei tea, kas tuleb üldse lumega talv ja samas kui tuleb mingite meeletute hangedega variant, siis saab hädapärast ka miski “tanki” kõrvale vaadata (ja siis vaadata ka seda, et kas see ühene või kahene või hoopis mingi kelgu variant kasutusse lisaks võtta). Ja no ma ei ole reaalselt ka mingi käruga hange ronija – meil on õnneks ka suur rõdu, kus beebi saab magada ja soovi korral ka JJ, mänguväljak on meil ka maja vahekorrusel olemas, et õues oma aeg JJ-l veeta, nii et ma väga ei muretse praegu (lisaks saab igale poole lõpuks ka autoga minna).

Kui Bugaboo Donkey komplekt istumisosade, korvi ja 1 soojakotiga oleks tulnud ca 1600€, Mountain Buggy Duet sarnane komplekt ca 800€, siis uuena oleks see sama BJ komplekt ca 800€ (Eestis olemas näiteks Beebimaailmas)

Ütleme nii, et ma olen meie otsusega väga rahul 🙂
(ja tänan ja tervitan super toredaid ja meeldivaid müüjaid)

Tehniline info siis ka:
– käru laius on 76cm
– käepideme kõrgus on 105cm
– kaal istumisosadega 12kg
– mõlemale istmele võib panna lapse kaaluga kuni 22,6kg (euroopa BJ manuaalides on see piirang kirjas vastavatlt mingile euronõudele kuni 15kg, aga kui vaadata näiteks USA või Kanada juhendeid, siis seal on kirjas 22,6kg). Koos pakikorvi pandud kraamiga ja seljatugede taga asuvatesse taskutesse pandud asjadega kannatab käru koos lastega kokku 51.7kg).
– kasutada saab ka kahe vankri korviga, aga ainult ühe turvahälliga, vajalikud adapterid ja korvid tuleb juurde osta)
– nii esi kui ka tagumised rattad on 20cm läbimõõduga, ees olevad rattad on topelt. Esimesed rattad on pöörlevad, aga saab ka fikseerida.
– klassikaline jalgpidur
– korvi on mõeldud kasutamiseks kuni 9-10kg kaaluva lapsega (erinevatel lehtedel veidi erinev info), korv ise kaalub 3,7kg
– kokkupandult on kärul olemas ka lukustussüsteem, et see ka koos püsiks. Kokku läheb see käru nii nagu ka tavalised BJ City Minid, kangas väljas pool.

IMG_8868IMG_8870IMG_8867IMG_8857IMG_8858IMG_8860IMG_8861IMG_8862IMG_8851IMG_8853IMG_8854IMG_8856

8 thoughts on “Ootamatu lahendus – kahe lapse käru valitud

  1. Tere,

    Millistes FB gruppides müüakse vankreid/kärusid? Nt BJ, Concord. Näen, et Teil on korralik kogemus vankrite ostmise/müümisega 🙂 Aitäh!

    Like

    • Hei, vaata siin kärude kategooria all on üks varasem postitus “kuidas käru müüa” ja teine “kuidas käru osta”, seal ka infot.
      Aga suurimad grupid FBs on “Muksula:)” ja “Lasteasjad/riided ostan/müün/annan ära”.
      Lisaks olen mina leidnud häid kärusid ja ka ise müünud Buduaari turul (buduaar.ee) – seal olen ka kõige tihedamini näinud müügis nii Concorde kui Baby Joggereid.
      Loodan, et on abiks 🙂

      Like

  2. Tere! Mina küsiksin hoopis sellist asja, et kas Teie olete oma kärukomplekti juba ära müünud või on veel alles? Otsin ise samasugust.

    Like

Leave a comment