Ootamatu ost – Bugaboo Donkey

Elasime rahulikult oma elu, sõitsime ringi oma Armadillo XT-ga (millele ostsin isegi turvakaare juurde), kapis ootas oma aega Baby Jogger City Mini Double ja kõik oli justkui otsustatud.
Ja siis teatas sõbranna, et on veel üks sõbranna sõbranna, kel on pakkuda Bugaboo Donkey. Idülliline rahu sai hetkega rikutud.

Meil oli plaan küll, et talveks ka mingi kobedam käru vaadata, sest BJ lumes ilmselt edasi ei läheks, kuid silmapiiril oli mul pigem Baby Jogger City Elite, mida siin vahepeal proovida saime ja millele saaks peale panna meil juba olemas oleva BJ vankrikorvi. Kahjuks on see Elite mudel Eestis igalt poolt otsast ja ka järelturul eriti ei liigu ja nii ma siis olingi pigem seisukohal, et eks ootame seda talve ja siis vaatame.
Muidugi kohe, kui sellest Donkeyst kuulsin, ma teadsin, et see oleks ideaalne, ka talvel – vahet pole, kas ühe või kahe lapsega. Mõtlesime ja arutasime Teeduga, et mida teha, kas võtta või jätta, aga arvestades, et Donkey on ka selline käru, mida praktiliselt meil kasutatult ei liigu või kui, siis, väga harva, siis otsustasime sellest võimalusest haarata. Kõige rohkem pani mõtlema/kahtlema see, et müüdav käru oli mono versioonis, ehk siis ühe istmega/korviga, seega peaksime siis kahe lapsega kasutamiseks teise istme juurde ostma, aga lõpuks tundus see suht tehtava ja hea plaanina ning Bugaboo Donkey saigi ostetud.

Praegu on siis plaan, et kasutan kuni beebi saabumiseni Donkeyt mono versioonis, kui beebi käes ja vaja kahe lapsega liikuda, siis esialgu kasutame Baby Jogger City Mini Double-t, kuna sellel on mul olemas ka beebile korv ja ilmad peaksid siis veel üsna suvised ja lumeta olema. Talve eel siis teeme väikse reisi Soome (või noh lihtsam variant – tellime) ja ostame ka teise istme, et oleks võimalik ka lumega kahe lapsega liigelda. Kui JJ sel ajal soovib veel ka oma päevaune õues teha, siis rõdul magamiseks sobivad mõlemad kärud (muideks, üks emme müüb ka selliseid istme katteid BJ city minile, millega saab lapsel jalad magamise ajaks üles tõsta, mulle just nüüd turgatas, et just seda oleks meil JJ Baby Joggeri istmele ka vaja).
Ja nagu näha, siis sellest võrrandist on välja jäänud meie nunnu Armadillo XT, temale oleks jäänud ehk turvahälli “rataste” funktsioon, aga see tundus raiskamisena ja ma arvan, et ta tahaks ja vääriks pigem ikka kuskil rohkem seiklusi. Seega, läks ta müüki ja osteti ära ka juba (täiesti jube, kui kahju oli sellest kärust loobuda, sest sel kärul olid olemas tõesti vist kõik head omadused, mida ühelt jalutuskärult tahta).
ps, kui kellelgi on pakkuda mingit toredat soodsat kergkäru, mis sobib Maxi-Cosi turvahälli alla (koos adapteritega), siis võib mulle kirjutada.

Aga natuke lähemalt siis Bugaboo Donkeyst ka – hetkel siis Mono (ehk ühe lapse) variandina.

Tehniline info:
– 4 ratast, ees pöörlevad/fikseeritavad, õhkkummid
– laius kahe lapsega 74cm, laius ühe lapse käruna 60cm (sh kõrval asuv ostukorv monol)
– käru kaal kahe istmega 15kg, ühega 13kg
– istmete kaalupiirang 17kg (istme laius on 31cm)
– istme(d) saab panna mõlemas sõidusuunas (näoga sõidu suunas on 2 asendit, seljaga sõidu suunas on 3 asendit sh lamav), kallet saab muuta ühe käega
– istmed on nö lohuga
– vastavate adapteritega saab peale panna ka turvahälli(d), samas niisama turvahälli ratastena kasutamiseks on mu meelest liiga suur)
– muudetava kõrgusega lükkesang – väga suur vahemik
– on võimalik kokku panna ühes tükis, aga ei jää väga kompaktne, seega väga väikse autoga võib transpordi osas veidi hätta jääda. Kokku panemiseks on vaja kahte kätt

Kasutusmugavus
Donkey liigub tõesti ülisujuvalt, manööverdada on väga lihtne, ka siis, kui käru lükata vaid ühe käega. Välimuse osas on ta suht petlik, see mono variandi külgmine ostukorv tekitab visuaalselt mulje, et käru on suur-lai, samas kui ikkagi proovida mahtuda ja läbi sõita – näiteks poes riiulite vahel, siis tegelikult ei ole muidugi mitte mingit probleemi (sest ta pole ju tegelikult laiem, kui paljud tavalised ühe lapse vankrid). Ka trammis mahub Donkey mono täpselt kärule mõeldud kohale.
Mono versioonile lisab mugavust külgkorv, mis kinnitub istme kõrvale. Enam ei pea poes käies lisaks käru lükkamisele ka mingi poekorviga jahmerdama, laod aga asjad kõik sinna BB korvi ja isegi kui hoiustad oma käru autos, siis saad selle korvi kerge liigutusega raami küljest lahti ja saad tuppa viia nagu tavalise poekoti (ainult, et siis miinus see tavaline tüütu paber- või kilekott või korduvkasutatav kott, mis maha kipub ununema), korvi kandevõime on 5kg. Ühtlasi ma praegu rasedana liiga palju ei viitsi käru alt korvist asju võtta või sinna panna, eks see kasvav kõhuke ikka natuke kipub ette jääma – ka siin on abi sellest külgkorvist, sest saan kõik vajaliku hoopis seal hoiustada ja igasugune kummardamine jääb ära. Samas on see käru alumine pakikorv ka üsna suur (ja kannatab kuni 10kg!!), kuid kui Bugaboo Cameleoniga võrrelda, siis on see lahtisem ja ei käi pealt kinni, seega tuleb asju seal hoides siiski natuke sättida, et poleks ohtu mõnest asjast ilma jääda.
Kuna meie Donkey on vanem mudel, siis selle kaarvari on sellise keskmise suurusega, magamise ajaks olen kasutanud Dooky katet (ja soovitan ka teistele, kuna selle käru/vankri avale panek ei sea lapsi ohtu nii nagu mingi suvalise teki/linaga ava katmine. Dookeyl on juba kinnituskohtade juures avad, kust õhk sisse saab, selle saab takjakinnitusega üles rullida ja ees hoida vaid nii pikalt, et varjaks päikse lapse silmast või hoopis käru külge siduda nö telgilaadselt, et alt õhk liikuma pääseks).
Uuematel Donkeydel on ka juba suuremad kaarvarjud, millega lisavarjusid pole tarvis kasutada, kel soovi saab selle uuema suurema varju ka oma vanemale Donkeyle tellida. Lisaks on Bugabool olemas ka eraldi suvevari, kus peal on mitu õhutusava.
Teleskoop lükkesang on igati mugav, see teeb käru sobivaks nii lühikesele kui ka pikale lükkajale – pikendamise vahemik on üllatavalt suur (seda, et hakkaks nö käru peale astuma, pole mul ette tulnud). Käepide on vahtkumm kattega, mis küll käe all on mugav kuid kui on palju käru transportimist, siis võib kergest viga saada ja laguneda. Sanga küljes on ka pael, mis ümber käe käib ja mida mulle väga kasutada meeldib, kuidagi hea kindel tunne on nii jalutada, kui tead, et käru su küljes nö kinni.
Istme(id) saab raamile panna mõlemas suunas ja kuigi JJ on juba pikemat aega sõitnud meil nägu sõidu suunas, siis nüüd Donkeys istub ta jälle näoga minu poole, eks vaatame, et kuidas ta soovib, kui on käimist rohkem sellistes kohtades, kus tal rohkem uudistada, siis tahab ta ehk jälle teistpidi istuda. Olemas on kohe kaasas ka turvakaar ja juurde saab osta ka hästi funktsionaalse topsihoidja/kandiku/snäkitopsi, mis käib turvakaare asemele (vaata tutvustavat videot siit). Istme materjal ei ole kuigi pehme, aga on samas lihtsasti ka niiske lapiga puhastatav, juurde saab osta ka Bugaboo istmepehmenduse (meil on olemas punane, aga ma pole kindel, et see just päris “meie värv” on, samas peaks selle siiski ära proovima, meil on olemas kuumadeks ilmadeks ka muidugi universaalne aeromoov kate, mida julgen väga soovitada). Talveks on olemas soojakott – kel Bugaboo käru, siis minu kogemus ütleb, et soojakott tasub sama firma oma osta, kuna sinna lohuga istmesse päris kõik ei sobi ja ei jää hästi paika. Meil vedas ja see oli antud käruga kaasas. Kaasas oli ka Bugaboo vihmakile, mis käib tihedalt ümber istme, kuid lapse kärusse panekuks ja sealt välja võtmiseks peab kile maha võtma – ma ei tea, kas uuematel kiledel on see kuidagi ümber disainitud või ei. Proovisin nüüd nädalavahetuse vihmas sinna peale ka Brio universaalset kilet ja sobis ka väga hästi. Miinusena ei ole siis alumisel korvi osal mingit erilist vihmakaitset (külgkorvile on see võimalik juurde osta). Putukavõrku komplektis ei ole, saab osta BB originaali või siis kasutada mõnda universaalset (meie lemmik on Brio universaalne võrk).
Raame on Bugaboo Donkeyl kahte värvi – üleni must ja siis alumiiniumi värvi, meil on see viimane, tavaliselt on see alumiinium variant ka pisut soodsam. Rattad on suured ja õhkkummidega, esirataste fikseerimise ja lahti tegemise saab teha ka jalaga, ka pidur on tavaline jalgpidur. Tänu sellele, et rattad on nii suured, läheb see käru suht igalt poolt läbi, vahet pole, kas kehva kattega tee, muruplats või terviserada, teised kasutajad kinnitavad, et probleeme pole ka lumes.
Muideks, kui Donkeyle juurde panna ka näiteks istmega seisulaud, siis saab seda käru kasutada lausa 3 lapsega!
Lähim koht, kus uusi Bugaboosid (ka Donkeyt) müüakse on Soome, soodsaim netipood, mis siiani leidnud olen on Hollandi babycare.nl.

Me oleme seda nüüd kasutanud nii ühistranspordis kui ka autos, nii linnas shoppamiseks kui ka nädalavahetuse tripil, kus ette tuli igasugust maastikku ja ilmaolusid – midagi nuriseda ei ole, sest tegemist on tõesti super mugava käruga. Mul on tõesti väga hea meel, et meil õnnestus siiski Donkey endale saada, sest ükskõik kui lahe see käru piltidel ja videodes tundub, on see päriselt kasutades isegi veel parem 😀
Bugaboo Donkey funktsioone tutvustav video on vaadatav siit.

IMG_0669IMG_0652

IMG_0662

Meie autosse mahub Donkey isegi lahtiselt ära

IMG_0707

BB Donkey on kärude minivan, siia kärusse mahub lihtsalt niiiii palju asju – nädalavahetuse reisiks pakkimine on nüüd palju lihtsam

IMG_0712

Väsinnud JJ, kes uinus enne kui jõudsime 13. korruselt liftiga alla sõita 😀 (sellest ka istme pool lamav olek, saab panna ka päris lamavasse)

IMG_0728

Samal ajal kui Teet Pärnu rattarallil rassis, magas JJ mõnusasti lõunaund. Ülimugava topsihoidja ostsin kasutatult Muksula FB grupist. Ja terav silm märkab, et alumisse pakikorvi suutsin mahutada isegi oma matkatooli, millega raja ääres olla 🙂 

18 thoughts on “Ootamatu ost – Bugaboo Donkey

  1. Tere, hakkas huvitama, kust BJ City Minile neid katteid müüakse või kes neid valmistab. Bogabood olen isegi ihaldanud ja see konkreetne tundub ikka eriti mõnus mudel olevat 🙂

    Like

  2. Peab selle Conkey endale lihtsalt siia tuppa ostma vist, siis saaks Bugaboo isu lopuks rahuldatud 😊😃 Mulle meeldib eriti see vàrvikombo, mis tel on. Liiivakarva pruun on vàga vàga mônus. Igatahes….mulle tundub, et kui me teiepoole satume, siis ma kiigutan seda kàru kindlasti 😃

    Liked by 1 person

  3. Ma ei tea, kuidas Donkey puhul, aga Buffalo puhul on soovitus seda istumisosa hakata kasutama alates 6-ndast elukuust, kui laps piisavalt suur ja selg piisavalt tugev, et seal lohukeses õigesti olla. Seega esimesel talvel võib teil äkki see täislamav vankrikorv sobilik olla pigem. H oli pigem suuremat kasvu beebi, ja tema mahtus sellesse istumisosasse umbes 5ndal – 6ndal elukuul. Enne seda korra proovisin ja ta jäi ikka väga kössi selles.

    Like

      • Aa, ma kuidagi valesti lugesin sellest lausest valesti välja, et plaanid talveks osta teise istme juurde. “Talve eel siis teeme väikse reisi Soome (või noh lihtsam variant – tellime) ja ostame ka teise istme, et oleks võimalik ka lumega kahe lapsega liigelda. “. Arvestades, et Beebi nr2 saab pooleaastaseks alles kevadel, siis enne kevadet ma usun, et teist istet teil kindlasti vaja ei lähe 🙂

        Like

      • Kui sa mäletad, siis istme ja vankri korvi tekstiil kinnitub samale raamile, seega teist istet meil just vaja lähebki, sest sellele praegusele raamile läheb peale juba olemas olev korvi tekstiil.

        Like

    • Teda hetkel päris raske mõõta 😂 aga peaks olema seal ca 80cm+
      See isteosa on pikkuse mõttes tõesti päris pikk. Ma alguses olin selle laiuse osas pisut skeptiline, kuna see kitsam, kui teistel Bugaboo istmetel, aga praegu kasutame istet veel ka koos pehmendusega ja JJ-l seal ruumi laiutada küll (ja sügist-talvel ilmselt kasutame siis koos soojakotiga).

      Like

    • Aa ja nüüd meil beebikorv ka eraldi olemas seal ja ei ole ka laiemaks tõmmatult ja kahe istmega kasutades keeruline manööverdada, tavalistest ustest läheb ka läbi 🙂

      Like

      • See vanker on mul muutunud täitsa kinnisideeks viimasel ajal. Vist näen seda juba unes ka. Teine laps sünnib novembris, kui esimene on täpselt kahene. Jään huviga ootama sinu mõtteid, kui väike tüdruk ka juba vankris sõidab 😉

        Like

      • Ma saan sellest kinnisidee osast väga hästi aru. Ma olin kindel, et selle me ostame, siis hinna pärast ikka jäin kahtlema ja mõtlesin Baby Joggerit kasutada, aga no kuskil kuklas ikka see Donkey oli ja tuletas end meelde 😀 Ja no praegu ühese käruna kasutades mõlemad mehega oleme nii super rahul. Ma ilmselt oleks kõiki teisi kärusid ikka Donkeyga võrdlema jäänud.
        Kindlasti teen eraldi ülevaate, kui preili saabunud ja oleme saanud kõik koos ringi kärutada.

        Like

      • Mul JJ just magab seal, aga leidsin info, et peaks olema ca 49cm, mis peaks ka klappima, kui mäletan õigesti, et sain selle istme pikkuseks koos lohuga 90cm+ (sinna siis läheb juurde see nö sügavus ja siis jalgade osa).

        Like

Leave a comment