Meie lemmikud esimestel elukuudel

Olen nüüd juba mitu korda kirjutanud, et see elu kahe lapsega, kellest üks on pisike beebi kulgeb meil päris mõnusalt, täna mõtlesin veidi kirjutada, et mis asjad meil selle elu siin mugavamaks ja mõnusamaks teevad.

Väiksed, aga olulised asjad

Marlilapid – no ma teadsin juba JJ beebiajast, et need leiavad meil rohket kasutust, alati on mul üks lapp kasutuses, kui Jennit toidan (see on mul selle rinna all, millest teda parasjagu imetan, sest söömise kõrvalt tilgub seda piima ikka ka mööda ja muidu oleks me mõlemad märjad), siis on suurem marli tal hällis all, et juhuks kui juhtub piima välja ajama või mähe veidi lekib, siis vahel ei peagi voodilina pessu panema ja piisab vaid marli vahetamisest. Samuti on üks tal all kärus olles, mis osutus vajalikuks juba teisel jalutuskäigul, kus Jenni siiani vist kõige metsikuma piima välja oksendamise suutis korraldada.
Küll aga pean mainima, et ega marlilapil ja marlilapil on ka vahe, väga hästi peavad vastu Pippi, Lässigi ja Debenhamsist ostetud marlid, pärast korduvaid pesusid/triikimisi on need jätkuvalt meeldivalt pehmed. Samas Motherhoodi marlid, mis said soetatud Kidzone poest, on pärast pesusid üsna karedavõitu (samas selle fima flanellist lapid on ok).

56fd42e9e4b0a31625094792-1000x1000

Need Lässigi marlid on tellitud Windelnist

 

Mähkmete organiseerija – see sai ostetud, kuna sel korral toimub beebi mähkimine meie magamistoas ja lisariiulile vms poleks seal kohta olnud. Ütleme nii, et mul on isegi veidi kahju, et meil seda JJ-ga kasutuses polnud, sest see on lihtsalt nii palju mugavam kui riiulist/korvidest asju otsida. Ühtlasi on hea mähkmeid seal otse pakist võetuna nö tuuldumas hoida. Korraga mahub sinna umbes 60 mähet, niisked lapid, Sudocrem (siiani kõige tõhusam mähkmelööbe vastu), vatitikud, Humeri ampullid (kuna meil kütteperioodil kuiv õhk, siis need on kõvasti kasutust leidnud), ninapump, d-vitamiin jms väiksem käepärane kraam.

img_3063

Maxi-Cosi turvahälli soojakott – ma ei saa aru, miks sellest asjast rohkem ei räägita ja miks kõik poed, kus turvahälle müüakse kohe seda kaasa ei soovita ning selle soojakoti vajalikkusest ei teavita. See on täiesti asendamatu asi, kui last on vaja jahedamal ajal – meie kliimas sügis-talv-kevad, turvahälliga sõidutada, sest see on turvaline lahendus, kuidas lapsel on soe ja ühtlasi on tal ka ohutu. Paksude talvekombedega lapsi turvahälli ega ka turvatoolidesse EI PANDA! Paksu talvekombega turvahälli last ei panda, sest siis ei ole rihmad korralikult ümber lapse ja õnnetuse korral võib ta lihtsalt sealt välja lennata. Ühtlasi ei saa kombet teha mugavalt lahti kuskil siseruumides, ilma, et rihmasid lahti ei teeks – samas peaksid rihmad olema turvahällis kinni ka siis kui häll on nt ratastel ja vaja teha kiire poeskäik vms, sest iial ei tea, millal keegi sellele otsa komistab või laps selle jõu leiab, et end sealt maha keerata.

img_2346

Kaisulapp – ma ei tea, kust mul tuli see tunne, et Jennile võiks kaisulapp meeldida, aga kuna ma nii arvasin, siis Geggamoja üleni puuvillane kaisuloom tellitud sai. Ja talle meeldib see magamise ajal enda ligi hoida ja natuke sellega nösserdada. Miks minule see lapp meeldib on selle materjal – üleni puuvillane, mis tähendab, et seal ei ole sellist tavalist mängukaru karva, mis võiks suhu jääda, lisaks ei lähe see veidi niiseks saades vastikult kõvaks/karedaks nagu veluur seda kipub tegema. Ja no üldse, lihtne pesta/puhastada.

img_2962

Mähkmekott – JJ ajal saime ilma spets kotita hakkama, kuid nüüd kus meil on igapäevaselt kasutuses Storksak Noa mähkmekott, saan ma aru, kui mõnus on kodust väljas neid asju ajada, kui kõik kaasasolev kraam on mugavalt organiseeritult käepärast. Mul on väga hea meel,  et sel korral otsustasime selle nö spets koti kasuks. Koti valimisest kirjutasin siin postituses

sorksak_noa2

Suuremad “elupäästjad”

BabyBjörn lamamistool – seda ma juba aimasin, et see ka Jenniga meil lemmikute hulka sattub, sest seda oli ta ka JJ beebiajal. Jenni kiigub seal aeg-ajalt hea meelega ja saab sealt veidi parema ülevaate toas toimuvast, kui pikali maas lamades. Suurim abi oli sellest ühel õhtul, kui Jennil olid gaasivalud (omast lollusest liialdasin tol päeval ilmselt india toidu vürtsidega), kui ikka mitte miski enam ei lohutanud, siis panin ta sinna tooli ja kiigutasin – ja laps rahunes ning puuksud tulid välja. Elupäästja! Ühtlasi minimalistliku disainiga ja kergesti puhastatav ning pika kasutusajaga, praegu on see lemmik kohaks jätkuvalt ka JJ-l. Meil oli punane tool JJ ajast olemas, aga praegu on neil ka imeilus roosa kangaga mudel müügil.

img_2666

Mängukaarega tegelustekk – kuna Jenni tahab näha, mis ümberringi toas toimub, siis on see tegelustekk meil iga päev kasutuses, seal kõrval käib JJ õe juures istumas ja mänguasju näitamas ja kõristamas, vahel jääb Jenni seal suure mängimise pealt isegi magama. Aasade külge saab mänguasju panna ja kuigi seal selleks tarbeks neid aasasid lausa viis, siis tegelikult on mõistlik korraga 1-2 mänguasja sinna panna, et lapse tähelepanu mitte liialt üle koormata .

dsc_0317

Ilmselgelt on neid mänguasju sellisel moel korraga liiga palju, mõistlikum neid seal lihtsalt paarikaupa vahetada

Häll – ma ei tea, kuidas või kus Jenni meil mitmed oma päevauned teeks, kui meil hälli poleks. praktiliselt sünnist saati on ta selle hälliga meil päeval elutoas ja saab seal rahulikult magada ka melu keskel. Ühtepidi on hea, et hälli seinad on kinnised – keegi ei saa teda seal segada ja teda ei väsita ümbritsevad asjad. Samas vahel tahaks ta sealt välja ka näha ja kuna seda võimalust seal ei ole, siis peamegi teda rohkem tegelustekile panema. Aga nii nagu JJ ajalgi soovitasin – on häll üks supermugav asi. Mõned panevad päeval beebi ka diivanile või siis ongi pidevalt maas tekil, aga meile see ei sobiks, diivan üsna kitsas ja never ei tea, millal tuleb esimene keeramine ja sealt maha nihverdamine, ainult maas ei saaks ma JJ pärast hoida, sest mänguhoos võiks vabalt juhutda see, et ta Jennile peale astuks. Kui hälliaeg saab ümber, siis on ka päevaunesid juba veidi vähem, mille saab teha päris voodis.

3c570cac-5517-44d3-ab40-638db266d4b8

Bugaboo Donkey käru – pole vist postitust, kus ma seda käru meil kiitnud ei ole, aga ma vist võiksingi seda kiidulaulu laulma jääda, sest see tõesti teeb meie elu kahe lapsega palju-palju lihtsamaks. Saame edukalt kahe lapsega poes käia, mõlemad saavad seal oma lõunauned teha (JJ magab siiani 2-3h päeval käruga rõdul). Samas kui mul vaja näiteks vaid Jenniga võimlema minna, siis teen käru üheseks ja lähme. Või kui Jenni ei lähe koos JJ-ga rõdule magama, ka siis võin käru hoopis JJ jaoks üheseks teha. Meile vajalikud asjad mahutab see käru ideaalselt ja lisaks on lihtne seda ka puhastada. Selle käru juures ei ole vist ühtegi asja, mis mulle ei meeldiks ja seda ütleb inimene, kes on proovinud ligi 10 käruga kärutada 😀
Kes veel ei teadnud, siis nüüd on Bugaboo kärud ka Eestis müügil, Rocca al Mare keskuses Scandikids poes.

img_2800

Siin Donkey Jenni jaoks ootevalmis, selle nunnu eesliga mänguasja leidsin jälle Windelnist. 

 

 

 

22 thoughts on “Meie lemmikud esimestel elukuudel

    • Täna olid tavalised toariided – body, püksid paksemad sokid. Mütse oli topelt, õhem all ja tuukrimüts (et kael oleks soojas) peal. Kui autosse läbi õue läksime, siis panin tekikese peale, aga see oli pigem rohkem meil siin tuule eest kaitseks.
      Kui läheb ilm tõesti väga külmaks, siis paneks sinna toariietele 1 kihi veel peale. Ühe kihi lisaks ka siis, kui kohas kuhu minnakse on veidi jahedam.

      Like

  1. Jaaa,baby björni tool on parim! Meie 3k poisi lemmik! Meil suur söögilaud ja vahepeal paneme tooli lauale ja siis talle meeldib uurida ja vaadata kuidas me sööme 🙂 aga enamasti õõtsutab niisama 🙂
    Talle ei meeldinud üldse sellel tekil rippuvad mänguasjad ei pakkunud üldse huvi.eemaldasin kaared ja nüüd meeldib talle seal niisama peesitada. Lemmikud on tal hoopis voodi kohal rippuvad loomad,jutustab nendega ja naerab kõvasti 🙂
    Kaisulappe on tal kaks jänkud,mida meeldib lutsutada ja niisama käes hoida aga lemmik kaisulapiks on alati piimaga koos marli 🙂

    Like

    • Ilmselt meeldiks Jennile ka mingi voodi kohal rippuv lelu, aga seda ma pole sihilikult talle muretsenud, sest püüan rohkem hoida joont, et voodi on magamiseks ja meelelahutust seal väga ei toimu 😀

      Like

  2. Ma küsiksin hoopiski selle kuiva õhu kohta kütteperioodil. Et kuidas see lastel väljendub? Kas tunnete seda ise ka? Ja kuidas neid ampulle kasutate?

    Like

    • Põhimõtteliselt on meil kõigil hommikuks ninad veidi kinni. Humerit tilgutangi siis beebile ninna, vahel sellest piisab, vahel peab rhinomeriga nina puhastama ka.
      Mingi aeg katsetasime ka õhuniisutit, aga ei olnud suurt abi, vb tasub ka mingit teistsugust proovida, peame ise ka mõtlema.
      Ainus kelle nina pole kinni on JJ, aga see ilmselt sellest, et tema magab sisuliselt maas ja radikatest ka kõige kaugemal.

      Like

    • Täiesti okei on. Arvestama peab aind sellega, et kahte last on muidugi alati raskem lükata kui ühte 😀
      Kui on väga lahtine või siuke pudrune lumi, siis esirattaid fikseerides ka kergem, kuigi ma pigem olen siuke, kes viimase piirini üritab pöörlevatega läbi rammida 😀

      Like

  3. Mind huvitaks ka, mis praeguste ilmadega soojakoti sees seljas on? Lugesin ka eelmist vastust aga nüüd ilmad juba jahedamad (lumesadu, 5-6 kraadi külma) – kas nüüd lisaks toariietele veel üks kiht? Küll see lapse riietamine on minu jaoks raske :/

    Like

    • Jah, täna olid siidi-villa riided (need me lemmikud) ja peal villane pehme kampsik. Selleks teiseks kihiks ongi kas kampsun praegu või meriinovilla kombe. Joha villane tuukrimüts ka, siis kael soojas!

      Like

    • Gaasimuresid pole meil kummalgi lapsel olnud. JJ ajal olin söögi osas piiravam, aga pigem enda enesetunne ei lubanud väga laia toiduvalikut. Jenniga nüüd pole väga piiranud, kuid siiski – esimesed kuu aega loobusin kohvist, selle asemel jõin kummeliteed, ka ei tarbinud tavalist piima (kuigi seda ei joo ma niisama ka).
      Jennil olid ühel korral õhtul gaasivalud – siis olin ise päeval söönud vürtsikat india toitu, joonud 2 tassi kohvi ja lisaks olid külalised. Siis aitas lihtsalt kiigutamine. Gaasirohtusid pole kasutanud, mõlemast jäid kinnised Infacoli pudelid riiulisse 🙂 Ise arvan, et enim on profülaktiliselt aidanud lastega võimlemine, nii on nad piisavalt tugevad olnud, et suutnud kõik puuksud välja puuksutada 🙂

      Like

Leave a comment