Jenni esimene ujutamine

Kui see tänane käik lühidalt kokku võtta, siis selgus, et meil on siin kodus delfiinipoeg Jenni, sest see tüdruk lihtsalt nautis vees olemist.

Nagu ma varem juba kirjutasin, siis sain Jennile ujutamise ajad detsembrisse, aga kuna keegi oli oma aja ära öelnud, siis avanes võimalus esimene käik juba täna teha. Jõudsime kodus oma hommikused toimetused ära teha, kes kohvi juua, kes piima või putru süüa ja sättisime end minekule. Tänane aeg oli hommikuks ja seepärast tuli minu ema ujutamise ajaks JJ-ga tegelema, läksimegi siis kõik koos õue.

JJ ajal oli meil täiesti imeline inimene tema ujutajaks, kuid kuna tema on vist jätkuvalt ka beebipuhkusel praegu, siis Jennit ootas üks teine naisterahvas, kes osutus samuti võrratult toredaks ja leidis meie preiliga üsna koheselt väga hea klapi (kuigi jah, ega Jenniga seda pole ka raske saavutada 😀 ).

Eest ootas mõnus suur ja soe vann, kus see ujutaja siis esialgu ise Jenniga tegeles ja näitas mulle, et kuidas saab last vees erinevates asendites hoida ja mida seejuures silmas pidada. Kuna Jenni oli super rahulik ja tõesti nautis seda kõike, siis saime proovida ka seda üsna populaarset kaelarõngast, mis tundus, et temale täitsa sobis, kuigi tõesti ei ole keeruline last ujutada ka ilma selleta (Jensiga ei kasutanud me seda kordagi). Lisaks nö tavalisele ujutamisele pandi Jenni jaoks tööle ka vanni mullitamise režiim ja lõpuks sai ta ka dušiga veealust massaaži.
Jenni vist olekski hea meelega sinna vette jäänud, kuid kui ettenähtud pooltund läbi sai, siis oli aeg end jälle sisse pakkida ja koju suunduda.
Seal on võimalus ka last toita, aga Jenni oli enne kodust lahkumist tegelikult söönud, siis seda soovi tal ei olnud ja ta jäi hoopis mul juba süles magama enne ku jõudsin ta isegi kärru panna.

Ootame juba detsembrit, et siis jälle vette minna. Kel veel huvi pisikeste beebide ujutamise vastu, siis sarnaselt Magdaleena tervise keskusele saab seda teha ka Pelgulinna perekeskuses (registreerimine järgmiseks kuuks algab iga kuu 20. kuupäeval ja siis peab seal bronnsüsteemis lihtsalt kiire olema), samuti on võimalus minna ka ITK Järve üksusesse, kus on nii individuaalne ujutamine kui ka grupis ujutamine. Seda üle ääre ujutamist saab teha ka Kesklinna Lastepolikliiniku taastusravi osas.
Kes aga tahab juba veidi suurema beebiga koos vette minna, siis sellist võimalust pakuvad mitmed koha, üks popimaid ja mugavamaid on ilmselt Reval Sport, meie proovisime JJ-ga Audentese ujulat ja ka see oli tore.

jenniujumas

Tundub, et sportlase aura on sel tüdrukul täitsa olemas, eile käisime võimlemas täna ujumas ja tema ainult naudib. 

7 thoughts on “Jenni esimene ujutamine

  1. Kas nii väikesele tehakse ka võimemist? Olen kuulnud, et kui pead hoidma hakkab, siis füsioteraapia soovituslik? Või nad teevad massaaži hoopis? Samas ma ei viitsiks last riidesse panna ainult selleks, et massaaži teha, soovitaks hoopis kodus teha emal lapsele massaaži. Nii emale kui lapsele oluliselt stressivabam ettevõtmine. Viiruste hooajal eriti alla 3-kuusega sellistes avalikes kohtades käia on üsna julge ettevõtmine. Püsige terved!

    Like

    • Mina võin omast kogemusest neid võimlemas ja ujutamas käimisi ainult kiita.
      Meie käime grupis, kus on lapsed vanuses 1-3 kuud ja tunnen, et see on väga kasulik just selles osas, et seal õpetaja/füsio näitab, et mida nii väiksega teha saab ja millised harjutused millekski head on. Füsio näitab seal ette ja emad siis ise oma lastega teevad (alguses rohkem massaaž ja mida vanemaks seda rohkem ka harjutusi). Käime kord nädalas seal võimlemas ja ülejäänud päevadel võimlemegi nende juhiste järgi kodus 🙂
      Ma arvan, et kui pisikute hirmus enam võimlema ka ei julgeks minna, siis meie kliimas oleks me beebiga koju aheldatud suurema osa aastast 😦

      Like

    • Aa ja vähemalt meile see võimlemas ja ujutamas käimine stressi ei tekita, pigem vastupidi – hea vaheldus ning lisaks hea võimalus ka füsioterapeudlit nõu küsida kui on mingeid muresid vms.
      Ja last riidesse panen ka õue minekuks, see küll kõige väiksem asi 😀

      Like

  2. Meil ka tegelikult lastearst soovitas alla 3-kuusega rahvarohkeid koht ägedal viiruste perioodil (nov-märts) vältida. Ütles, et alla kolme kuusel võivad ka banaalsed ülemiste hingamisteede infektsioonid kulgeda väga raskelt, kuna nende hingamisteed niivõrd väikesed ja immuunsüsteem pole samuti võimeline adekvaatselt reageerima. Muidugi on kõik valikute küsimus. Aga kindlasti ei pea aastaringselt koduseinte vahel istuma, meie seda küll ei teinud. Aga 3 kuud on inimese eluea perspektiivis ikkagi niivõrd lühike aeg, et see aeg oma vastsündinuga kodusem olla on tegelikult minu arvates mõistlik.

    Like

    • Meie käime Magdaleenas, aga Järve oeaks ka hea olema, sinna on beebidele rohkem aegu ka! Ja lisaks individuaalsele ujutamisele on seal ka grupis ujutamine (kus ise vette ei pea minema).

      Like

Leave a comment