Vaht ja lima – vanniks? mänguks? mõlemaks!

Saime proovida Crazy Soap vormitavat vannivahtu ning Zimpli Kidsi vannilima, aga lisaks vannile leidsime neile ka muud rakedust.

Tegelikult kasutasime JJ vannitamisel esimesed 1,5 aastat ainult puhast vett, ei tahtnud tema õrna nahka millegi muuga “töödelda”. Aga mingil hetkel tundus, et võiks vanniskäigule lisada veel rohkem rõõmu ja hakkasime vannivahtu kasutama. Esimene kord ta muidugi põlgas igasugust vahtu, kuid edasi hakkas meeldima. Sealt tekkis nüüd ka mõte, et võiksime proovida ka vormitavat/voolitavat vahtu ning vannilima.

Vaht läks hästi kaubaks, eriti kui sellest tehtud palle sai veepritsiga haihtuma panna, lima osas oli näha, et sellesse vanni meie JJ oma jalga ei tõsta 😀 Okei, mõtlesin siis, et kas seda saaks kuidagi muud moodi kasutada-katsetada ja välja mõtlesin – beebikunst.

Me tegime eelmine aasta mitu varianti kompimismeelele mõeldud mängu- sensory bag, püreega värvimine, mängutainas. Selleks tuli ise kraami kokku segada, et vastavad vahendid mängimiseks valmis saada (mis tähendas, et oli vaja ka kõik koostisosad endale koju varuda ja valmistamiseks aega leida).
AGA nii see lima kui vormitav vaht on absoluutselt suurepärased vahendid, mida taolisteks sensory play tegevusteks kasutada – eriti heaks teeb need see, et need on just lastele mõeldud. Seega ei pea nendega mängimiseks üldse vannigi olema, vabalt võib maha panna suurema kile või suuremate lastega kolida hoopiski laua äärde, kus saab vahust voolida kujusid, katsuda, mis see vaht õigupoolest üldse on ja nuusutada muidugi ka ( lõhnab jube hästi). See vaht on ikka päris tugev ja seda õnnestub edukalt vormida/voolida, tavalise vahuga oleks see üsna keeruline või lausa võimatu.
Lima panime me suuremasse klaasanumasse, kus seda hea vaadelda oli, ühtlasi sai sinna ka igasugu kraami peitu panna ja välja otsida. Tegelikult on alguses hea seda panna ka näiteks väikestesse klaasidesse või läbipaistvatesse topsidesse, et seal sees nii näppude kui ka näiteks pulkadega segada ja solberdada.
Suvel õues mängimiseks on need ka päris ägedad mu meelest, näiteks limaga “liberada” 😀
Meil olid katsetamiseks nii vaht kui ka lima sinist värvi, aga valikut on rohkemgi, nii et lõbu peaks laialt olema.

Ühe komplekti roosa vahu ja punase limaga loosime ka välja, eks siis võitja ise vaatab, kas tahab neid kasutada vannis hullamiseks või kuival maal uurimiseks – meelelahutust saab igal juhul.

Loosis osalemiseks kirjutage kommentaar, milliseid põnevaid vahendeid olete te lastele mänguks leidnud või ise teinud või mida proovida tahaksite.
EDIT: unustasin lisada, et loos lõppeb 30.12.16
Loos on läbi ja VÕITJAKS osutus Liisa.

*nii vaht kui ka lima saadeti meile kingitusena

img_3925

See roosa vaht ja punane lima ootavad uut omanikku!

vahtjavann1

Üks “lumevangis” auto või hoopis pesulas. Kui vaht kandikule määrida, saab sinna sisse näpuga kirjutada või auto ratastega jälgi sisse sõita

img_4023

 

img_3932

Tavalist vahtu palli sisse väga ju ei saa 😀

limajapart

LIMA! Tõeliselt limaseks läheb umbes 5-10 minuti jooksul

img_3928

Limal on kaasas ka põhjalik juhend

 

12 thoughts on “Vaht ja lima – vanniks? mänguks? mõlemaks!

  1. Meil on just need roosad vaht ja lima puudu. Praegu tegevustele mõeldes võiks proovida näiteks joogikõrtega mullikesi puhuda või siis lihtsalt klaasi sees mulistada.Meie tips on nagu tõeline veeloom – kõik veega seotud mängud ja tegevused on väga in. Viimasel korral saunaski teges tips leiliviskamise ämbriga ja katsetas, et kui ruttu saab selle tühjaks kühveldada 🙂

    Liked by 1 person

    • Klassikalist vannivahtu ta ka ei asenda, veega kokku puutudes lahustub ära, aga selliseks mänguks ja meisterduseks on see kindlasti mõnusam kui nt juuksevaht või habemeajamise vaht (mida ka kasutatakse).

      Like

  2. Minu kohe neljaseks saav piiga sooviks kindlasti seda lima ja vahtu proovida. Kui ei võida, kust poest neid osta saaks ?
    Olen tahtnud veel proovida seda soolatainast ja nendest nt kuuseehete tegemist. Äkki järgmisel aastal. 😊

    Like

  3. See vaht võiks mu poisile küll meeldida. Hetke lemmik in plastiliin. See läheb peale hommikust õhtuni. Jõuluks neisterdasin talle vildist kuuse ja hunniku vildist kuuseehteid. Pea igapäev kaunistas kuuske uuesti. Vilt jääb ju nii kergelt omavahel kokku.

    Like

  4. Nii vinged asjad mida polegi veel proovinud. Meie lemmik on kineetiline liiv, millest siis kindluseid või torte meisterdame, hea mugav tubane liivakast 🙂

    Like

Leave a comment