Uus käru: Mamas&Papas Sola 2 MTX

Selgelt liiga kaua oli nüüd meie peres korraga ainult üks käru. Aga see “viga” sai parandatud 😀

Mõtlesin ja mõtlesin kuniks ühel õhtul tuli pähe M&P Sola2 ja see mõte tundus kuidagi nii hea, et juba järgmisel päeval alustasin otsinguid. Mul oli veel selline lisanõudmine, et tahtsin kahte sama marki käru, et nii JJ-l kui Jennil oleks siis samasugused (et ühe variandina need 2 eraldi käru ka reisile võtta). Ja vedaski, leidsin ühe punase Sola2 mudeli, millele olid taha ka lisaks õhkkumm rattad pandud, aga veel surem rõõm oli leida Sola2 MTX mudel, mis siis on veidi luksim ja tuleb juba originaalis õhkumm tagumiste ratastega.

Aga lähemalt siis just Sola2 MTX mudelist:

  • käru kaalub ca 10kg
  • kandevõime on Euroopas kirjas kuni 15kg, aga täpsustasin selle Mamas&Papasega üle ja tegelik kandevõime on nii nagu märgitud USAs ehk siis 22kg
  • lükkesanga asend ja kõrgus on muudetav
  • iste käib raamile nii näoga sõidu suunas kui ka selg sõidu suunas
  • jalatugi on tõstetav ja iste käib täislamavasse asendisse, sellisel juhul on istme pikkus 90cm, iste on mõnusa polsterdusega ka ja ei vaja pehmuse mõttes lisakatet
  • istme kalde muutmine käib klõpsust ja seda saab teha ühe käega
  • turvakaar käib eest ära, aga ka mõlemale küljele, et lihtsustada lapse kärru panemist ja sealt võtmist
  • jalgpidur, mida on hea kasutada ka plätudega
  • suur kaarvari , MTX mudelil on võrreldes tavalise Sola2 mudeliga üks lisapaan justkui nokana ees, samuti on olemas ka õhutusava
  • lükkesang ja turvakaar on nahaimitatsioonist kattega (mingi varasema aasta MTX mudelil oli lükkesang vahtkummist ja turvakaar riidest kattega)
  • pakikorv on hea suurusega ja väga kergesti ligipääsetav
  • kokku käib ühes tükis (kui iste on näoga sõidu suunas), iste ei jää küll nö sissepoole, aga jääb ühele küljele, seega näiteks maha pannes ei pea kartma istme määrdumist. Käru kokku panemiseks on vaja kahte kätt, aga muus osas on see väga kerge, olemas on ka transpordilukk
  • esimesed rattad on 16cm ja tagumised õhkkummrattad on 25cm
  • adapteritega saab peale panna ka erinevaid turvahälle (meie oleme seal peal järele proovinud Maxi Cosi Pebble ja Cybex Cloud Q) ning M&P vankrikorvi.
  • käruga on kaasas ka vihmakile
  • Hetkel seda MTX mudelit kuskilt uuena ei leidnud, küll aga on uued Sola2 kärud olemas Beebicentris ja hind oli vist 540€, variant on tellida ka läbi transpordifirma otse Mamas and Papas lehelt, kus võib leida oluliselt soodsamaid pakkumisi.

Kasutusmugavus
Esimese asjana panin käru raamile Jenni Maxi-Cosi Pebble turvahälli ja jooksime ujuma (seal on mugavam, kui saan ta turvahälliga ujutamise ruumi võtta), hästi oli meeles, et JJ turvahälli all olnud M&P Armadillo mulle selle funktsiooniga ei meeldinud ja olin üsna pinges, et kuidas nüüd Sola on. Aga meeldiva üllatusena on see turvahälli ratastena super. Häll on raamil mugava paigutusega ja raskuskese ei ole kuidagi paigast ära.
Rataste all ei häiri tänavate ebatasasused ega ka libetusetõrjeks maha puistatud kiviklibu, suurde lumme pole meil olnud võimalust selle käruga minna, sest noh, lund lihtsalt pole ja  ega selleks see Sola ka mõeldud ei ole.  Aga parki, linna, poodi – super!
Poodides manööverdada on lihtne, mahub kõigi riiulite vahelt läbi ja kenasti saab hakkama ka kitsamas invavetsus või mähkimistoas.
Iste on hästi mõnus, pole küll nii pikk ega lai kui oli Armadillo XT oma, aga näiteks suur pluss on see, et iste käib täiesti sirgelt püsti asendisse istuma. Istme liigutamise süsteem on mugavam kui Armadillo XT oma. Hea on ka see, et jalatoe tõstmiseks piisab selle ühe käega üles liigutamiseks, küll aga tuleb selle alla painutamiseks kasutada kahte kätt.
Kaarvari on muidugi super – seda veidram on aga, et see super hea vari tehti ainult sellele Sola2 MTX mudelile ja tavalised Sola2 mudelid  on lühema varjuga ning ilma õhutusavata (ka uued 2016/17 mudelid). Õhutusava suur pluss on see, et seda saab kasutada nii siis kui iste on lamavas asendis, aga ka siis kui iste on täiesti istuvas asendis (Armadillo XT-l oli õhutus kasutatav siis kui iste oli lamavas asendis), lahti käib see lukuga.
Piiluaken tundus esialgu veidi veidra koha peal, AGA kui mõelda, et enamasti piilume me seal aknast last siis kui ta magab, on see asetus pikali asendis täiesti loogiline ja mugav ning Mamas&Papase kärudele iseloomulikult käib piiluaken lahti muidugi magnetitega – ei mingit tobedat takjakinnitust, mille hääle peale magav laps võiks ärgata.
Alumine pakikorv on veidi tavapäratu kujuga ja ääred ei ole ka teab mis kõrged, aga ausalt, see, et suure mähkmekoti saab sinna asetada nii tohutult lihtsalt ja vaevata, korvab minu jaoks selle veidi pisema suuruse. Korvile saab hõlpsalt ligi ka siis kui iste on pikali asendis.
Mis mulle Sola juures rohkem meeldis eriti kui võrrelda Armadillo XT-ga, on lükkesang, õigemini siis selle sanga kõrguse/nurga muutmise võimalus – tegemist on siis liigendiga sangaga erinevalt XT teleskoopsangast – pika sammuga lükkaja jaoks on see liigendiga variant parem, kuna saab sanga kärust nö kaugemale viia. See nö nahast kate on muidugi samuti pluss – lihtne puhastada, käe all meeldiv ja turvakaarest laps naljalt tükki välja ei hammusta (nagu võib juhtuda selle vahtkummi puhul).
Kui millegi kallal nuriseda, siis ilmselt kokkupanemise mehhanismi üle, mis Armadillodel on mugavam kui Soladel, sest Solal läheb vaja kahte kätt ja iste peab peal olema näoga sõidu suunas – aga no vähemalt läheb ta kokku hästi kergelt ja lahti saab võtta ühe käega ka.

Üldine välimus mulle selle käru puhul meeldib väga, raam on ka selline, et ei ole tunnet, et kohe kuskilt miski annab järgi – pigem selline mõnus tugev, lisaks on iste vist avapärasest veidi kõrgemal ja lapsel hea vaade 🙂
Kuhu ma seda käru soovitaks?
See on ideaalne igapäevane jalutuskäru, suvel ringirännates ei võta ka autos palju ruumi. Küll aga, kui esialgu mõtlesin, et võtan meile need Solad reisile, siis täna olen sellest mõttest loobunud. Kui me läheks reisile ainult ühe käruga, siis võtaksin kaasa kindlalt selle Sola2 MTXi (suurim pluss, et iste on nii sss kui nss), aga hetkel meie plaanidega tundub siiski, et kaks Solat on overkill ja väheste abikätega natuke liig (seepärast on punane Sola ka juba uue kodu leidnud ja ilmselt hakkab seda otsima ka see MTX).

imgp4648

imgp4651

Modelli elu ei ole kerge ja see peegeldub tema näost 😀 

img_4495

iste

solamtxrecline

iste istuvas ja lamavas asendis

img_4493

pakikorv

img_4494

õhutusava

img_4503

Maxi-Cosi Pebble turvahälliga

img_4490

sola2vsmtx

võrdluseks Sola2 MTX vs Sola2

10 thoughts on “Uus käru: Mamas&Papas Sola 2 MTX

    • Meie MTX kärutab juba uut põnni jah. Aga vaata näiteks MamasPapas veebilehte, seal on ka kasutatud (aga nende poolt üle vaadatud) kärude sektsioon ja läbi kullerfirma saab ka Eestisse tellida, eile vaatasin, et seal täpselt selline MTX saadaval nagu meie oma oli.

      Like

  1. Sattusin lugema su paar aastat tagasi kirjutatud viie käru võrdlust: tol ajal oli lemmikuks Concord Wanderer, sest see sobis hästi ka maastikule. Kas soovitaksid ikka seda (just sellest mitte-ainult-siledal-teel aspektist) või oled taas midagi paremat leidnud? Hakkan ka vaikselt jalutuskäru otsima ja tundub, et sa selles osas päris kogenud 🙂

    Like

    • Concord Wanderer on minu meelest ikka üks suurepärane käru, kus kõik funktsioonid olemas ja hind ka mõistlik. Ma olen ise edasi kasutanud pigem jäigemaid kärusid, sest ma enamasti lihtsalt ei vaja sellist mini tanki, seega midagi paremat soovitada ei oska. Miinus on vb siiski see kaarvarju pikkus just siis kui käru nss olekus, olen lihtsalt hiigelvarjudega ära hellitatud.

      Like

Leave a comment