Kiire lõunasöök

Eile tegin Jennile frikadelli suppi, aga see muidugi lõppes sellega, et ta sõi taldrikust ära viimse kui ühe frikadelli ja ei puutunud mitte midagi muud. Läbi häda saime ikka mõne porgandi ja lillkapsa ampsu ka sisse, aga no kogused ei olnud märkimisväärsed. Seega mõtlesin tasakaaluks täna midagi lihavaba teha.

Meie pere on kõigesööjad ehk et ei jälgi ühtki suunda, peale selle, et ma paraku jah, laktoosi ei talu, kuid see seab piiranguid vaid nii palju, et tavapiimaga ma kohvi juua ei saa.
Lastel siiani mingeid vastunäidustusi millelegi ei ole ja nii on neile kõik pakutav. Samas vahel on pea ideedest tühi või juhtub hoopis see, et teed muudkui oma vanu tuttavaid asju ja vaheldusest või uudsusest jääb puudu. Selleks puhuks meeldib mulle teinekord kokaraamatuid sirvida ja mis beebidesse-lastesse puutub, siis on üks päris inspireeriv raamat see ” Väikelapse Mahetoit. Beebipere kokaraamat”, kust ka tänane kerge lõunasöök pärines.

Kuna Jennile maitseb muna ja maitseb avokaado (oli üks esimesi asju, mis talle meeldis), siis tundus hea variant proovida lõpuks avokaado-munarulle.
Ega sellest lihtsamat retsepti on vist raske välja mõelda ja eriti sobilik on see muidugi ka hommikusöögiks, sest valmib ruttu ega ole keerulisem kui pudru keetmine.

Vaja läks kolme muna, ühte avokaadot, paar supilusikatäit piima, sorts õli, pipart ja ideaalis basiilikut (aga seda meil täna polnud ja sai ka ilma hakkama), ma lisasin ka veidi juustu.
Muna koos piima ja pipraga tuleks lahti kloppida, panna õliga pannile ja lasta küpseda, kui see sisuliselt omlett on valmis, siis tõstad taldrikule jahtuma ning sel ajal teed valmis avokaado püree (küpse avokaado puhul tähendab see lihtsalt sisu välja kaapimist koorest).
Siis määrid selle avokaado jahtunud omletile ja keerad rulli ning lõikad ampsudeks. Pärast jäin mõtlema, et sinna vahele oleks võinud ka viilutatud kirsstomatit näiteks panna, lisab maitset ja veidi värvi.
Igatahes võtab see kõik kokku ehk 10 minutit ja kiire eine ootab söömist.

Jenni jäi rahule.
Aga, kel häid retsepte, mis lastele meeldivad, jagage julgelt.

IMG_1923IMG_1924IMG_1925IMG_1935

3 thoughts on “Kiire lõunasöök

  1. Avokaado on ka mu 1a3k lemmik,tavaliselt teen lödiks ja natuke sidrunupipart ja siis määrin leivale.
    Üks suur lemmik on pasta erinevate juurviljadega.Tavaliselt panen sisse brokkolit,erinevaid ube,riivitud porgandit ja kirsstomateid ja taimset koort,tavaliselt kaerakoort ja muidugi värvilised makaroonid 😀 mōnus värviline söök tuleb.Ahjus tehtud juurviljad on ka lemmikud.Üks päev proovimise mōttes pkkusin talle ahjus röstitud kikkerherneid niisama näksiks,täielik hitt 😀

    Liked by 1 person

  2. Meie 1a3k armastab ka väga muna – minusse :). Omlett on põhimõtteliselt alati kindla peale minek, kui muu ei lähe. Nii huvitav tegelikult…
    Aitäh sulle selle retsepti jagamise eest – imelihtne, aga samas vahelduseks põnev ja ka kõrge toiteväärtusega! 🙂

    Liked by 1 person

  3. Mina kasutan ka nt raamatut “Kuidas valmib argine beebigurmee?” Kui sul on aega ja tahtmist, võiksid siia kirjutada Jenni ühe päeva näidismenüü ja umbkaudsed kogused. 🙂

    Like

Leave a comment