Juhhei- uus kodu ja oo õudust – kolimine

Aega läks aga asja sai ja tõepoolest on meil nüüd uus kodu, kuhu oma perega veel mõnusamalt ära mahume. Uus kodu ootab vaid seda, et me sisse koliks, aga oeh, see polegi nii kerge kui ehk alguses tundus.

Normaalne on vist kolida nii, et ühel päeval pakid kõik asjad kokku, viid need uude kohta ja pakid lahti ja oledki kolinud – meil teeb asja mõneti lihtsamaks ja samal ajal natuke nagu raskemaks see, et uus kodu on samal tänaval vaat et peaaegu naabermajas. Nii tundus, et oh, mis see siis ära ei ole, võtame aga asjad järjest näppu ja viime ühest majast teise. Muidugi jõudsime me ühe päevaga ära kolida enam vähem kogu lastetoa, aga muuks enam aega ei jagunud, sest tegelikult võtab see pakkimine ja majade vahel jalutamine ja liftidega sõitmine päris kõvasti aega. Nii me siis oleme praegu – lastetuba on ühes kodus ja meie kõige muuga veel teises 😀 Ootame, et tekiks aega, aga ega seda ilmselt nädala sees ei leia ka.

Hakkasime ka mõtlema, et äkki oleks abi, kui võtta mõni kolimisfirma, eriti suuremat mööblit silmas pidades, mida endal pigem raske siit ühest majast teise tarida, nii et kui kellelgi on soovitusi, andke märku 🙂

No ja siis on köök – õigemini, seda ei ole. Kuna meie uus kodu on päris uus, siis ostetud sai see ilma köögita ja see tuli meil omal muretseda, valituks sai Ikea, sest see oli kõige kiirem variant ja boonusena ka kõige odavam. Esialgu tegime oma projekti Soome Ikeas, hind ei olnud midagi hullu, otsisime vahendusfirma ja olime peaaegu otsustanud, aga kuna teada on, et Leedu omas asjad soodsamad, siis tegin kiirelt sama köögi ka seal lehel ja no mis seal salata – vahe pea 700€, samas, kuidagi peab ju sealt need asjad kätte ka saama ja ise Leetu sõitmine ei olnud meil variant. Kui Soomest tellimisel oleks olnud transport ca 200-250€, siis Leedust toomiseks leidsime lõpuks vahendusfirma, kes tõi sealt vajaliku kraami ca 300€ eest. Nii oligi selge, et igati mõistlikum on see Leedu variant käiku lasta, tellisime oma asjad reedel (kasutasime ekspresskuller.ee) ja kätte pidime saama esmaspäeval. Suur oli üllatus, kui pühapäeva õhtul juba helistati, et kas oleme olemas, et saaks asjad kohe ära tuua. OMG – kogu seda kraami oli ikka tõsiselt palju, aga lõpuks sai see tuppa tassitud ja ootab nüüd kokku monteerimist, sest pühapäeva selleks enam ei jagunud.
Tehnika, mida me Ikeast ei võtnud, tuleb homme, ideaalis võiks siis täna selle mööbli kokku saada, homme tehnika sisse, aga ma paraku nii optimistlik ei julge hetkel olla.
Lisaks köögile ootavad veel kardinad magamistubadesse ette saamist ning lambid lakke jõudmist – kui kõik see tehtud,võiks päriselt sisse kolida. Eesmärk on nädalavahetuseks siiski kõik valmis saada, sest tahaks oma praeguse kodu ka uuele omanikule ikka piisava aja enne jõule üle anda.

Jõulud tulevad meil uues kodus, mis tundub kuidagi eriti mõnus variant sisse elamiseks ja õige kodutunde tekkimiseks – saaks selle vahpealse segasumma suvila aja nüüd ometigi kuidagi kiiremini mööda vaid.

IMG_9821

Üks varasügisene pilt, kui lapsed koduga tutvumas käisid

 

14 thoughts on “Juhhei- uus kodu ja oo õudust – kolimine

  1. Igal juhul soovitan kolimisfirmat. Meil kolis vist AVA ekspress. Tõesti megakiirelt läks. Paari tunniga oli asi tehtud. Sellest mõnekümnest eurost kahju küll polnud. 😊

    Liked by 1 person

  2. Arvasime sama moodi, et teeme lööktöö ja IKEA köögimööbel saab kokku ühe nädalavahetusega. See oli täielik valearvestus! Reaalsus: me panime seda kokku 2 nädalat, pluss veel asju mis tekkisid oluliselt hiljem. Mööbel on ju täiesti tükikestena ja 4-meetrise köögi puhul on neid vidinaid palju. Lisaks tehnika ja kommunikatsioonid, loodimine ja katteplaadid integreetitud asjadele ja töötasapind, nupud, jne. Selle 2 nädala jookusl sai mõnusasti selgeks, et suur hinnavõit tuleb tööst, mis ise sinna sisse paned ja ei millestki muust! Tegu on tõesti poolfabrikaadiga. Kui kummutikese puhul pole see probleem ja täiskasvanute LEGO on isegi lõbus, siis IKEA köögi kokkupanek on ropp töö!
    Kui tellida, siis käivad spetsialistid paigaldajaonud vahel kordi ja kordi passitamas, et oleks perfektne. Siin peab ise oma (tihti puudulike) oskustega hakkama saama. Iriseda saab vaid oma kalli kaasa kallal 🙂 Lisaks tellisime Soomest, osa asju olid ka komplekteerimisel maha jäänud ja neid tuli siis IKEA kliendideeninduselt taga nõuelda. Saatsid postiga. Köök, eriti just sahtlite funktsioonid, on väga head. Töötasapinna ostsime Bauhausist ja see on kehva. Peale 2 aastat juba väga tuhmunud.

    Like

    • Meil nii kaua siiski ei läind, kuna kokku pani ainult Teet üksi ja muude asjade kõrvalt, siis läks nädal (köök siis 4.5m seinas). Kõik tip-top, tehnika jms toimib ja midagi puudu ka pole 🙂 Oleks saand ka kiiremini kui oleks rohkem kappe, aga meil enamus sahtlid, mis võtavad paigaldamisel rohkem aega.

      Like

Leave a comment