Uut mängutoas: Utukutu Spectra Rocker

Mõni aeg tagasi lisandus laste mängutuppa uus asi – Utukutu spectra rocker, mis on nii kiik, ronimisalus kui ka “kümme” muud asja, sest laste piiramatu fantaasia leiab sellele rohkesti kasutusvõimalusi.

Siin kohal ei saa ma anda garantiid, et nüüd kõigi laste lemmikuga kohe tegu oleks, aga meie kogemus näitab, et ronimist-turnimist armastavatele JJ-le ja Jennile  on see rocker väga meelt mööda, ma ei tea kui tõsiselt seda võtta, aga mõlemad on ju sündinud meil ka parajalt turnivate loomade aastatel – kaljukits ning ahv ja Jenni hulljulgeid tempe vaadates tundub tõesti tihti nagu tal oleks nähtamatu saba, mis teda hoiab ja maha prantsatamast takistab 😀
Küll aga panin ma tähele, et laste huvi ja kujutlusvõime töötavad seda paremini mida vähem ma ise sekkun ja suunan. Esimese hooga tahaks ju muudkui näidata, et näed, siin saad kiikuda ja siit ronida jne, aga tegelikult on kasulik see samm tagasi astuda ja lasta lastel ise avastada neid võimalusi ning võid seejuures kihla vedada, et võimalusi avastavad nad tunduvalt rohkem kui me täiskasvanud oleks välja mõelda osanud.

IMG_7140

Esimene ülesanne seoses Utukutu spectra rockeriga on siiski vanematele, sest saabub see juppidena ja kiik tuleb ise kokku panna – midagi keerulist selles pole, aga paari tööriista nagu haamer ja kuuskantvõtmed läheb vaja küll. Kokku sai see ruttu, lapsed kõrval uudistamas ja assisteerimas, vaatasid ju kohe oma valitud värvid üle – valida saab nimelt 7 variandi vahel (sh ka valgete lippidega minimalistliku ning ideaalselt mõnda skandinaavia stiilis lastetuppa sobituva), meie laste spectra on “full color” ehk siis paljude erksate värvidega, mida hea nõnda ka Jennile õpetada praegu.

IMG_6101

Mis JJ ja Jenni sellega siis teinud on – muidugi kiikunud, sillana hoides roninud nii pealt kui alt, kasutanud seda oma mänguonni ukseavana, teinud sellest köögi ja kohviku leti, leidnud selle oleva sobiva ka pikutamise kohana, eriti kui lisada pehme padi pea alla või kui peale visata hoopis tekk, sai sellest kiigust endast pisike onn.
Seega meie oleme spectra rockeriga enam kui rahul ja tundub, et mängulusti jätkub veel kauaks – kiigu saabumise ajal mahtusin ma oma kõhuga ka veel kaalupiirangusse, mis on kuni 60kg, hetkel enam ei, aga vähemalt võivad mõlemad lapsed koos selle peal julgelt turnida.

IMG_7118

IMG_6143

pop-up kohvik, kus õele muffineid tehti

IMG_6206

Hea koht Mõmmi aabitsa vaatamiseks

Eks sarnaseid kiikusid leidub turul teisigi, ka mõned kohalikud nobenäpud on neid valmistama hakanud ning pakuvad müügiks, kuid siin kohal olen ma paraku seisus, kus kohaliku meistrimehe asemel toetan oma rahakotiga Tšehhi perefirmat, mida Utukutu on, kes on päriselt oma aega ja raha panustanud selle turvalise ja kvaliteetse mänguasja loomisse – kasutades vaid lastele ohutuid materjale, läbides vajalikud testid ning vastates nõutud normidele.
Tasub teada ka, et Utukutu Spectra Rocker on nende originaal disain (mille autoriks Petr Fiala), mis tuligi välja mõelda just seepärast, et populaarne “rainbow rocker” on kaitstud kaubamärk/disain ja seda ei või loata kopeerida-turustada. Seega – kallim hind küll, aga aus kaup ja seda ma igatahes hindan.

Kel huvi osta just Utukutu spectra või ka muid mõnusaid puidust mänguasju, siis soovitan Memme.ee poodi, tänu kellele ka ise Utukutu ja paljude teiste põnevate mänguasjade ning ka barefoot jalatsite juurde oma tee oleme leidnud.
(antud postitus on valminud koostöös memme.ee poega)

IMG_6131

2 thoughts on “Uut mängutoas: Utukutu Spectra Rocker

    • Valisin selle, mille sai memme.ee poest tellida. Mulle see utukutu disain meeldib ka, et ees ja taga on kinnihoidmiseks kiikumise ajal pulk ja mitte “käepidemed” tundub mõnusam kasutada

      Like

Leave a comment