Haiglakott – neljas kord, segased ajad

Mu meelest on alati küsimuse juures, et mida haiglakotti pakkida, neid vastuseid, et ah, ärge üle pingutage, pigem vähem asju ja küll saab jooksvalt juurde tuua kui vajadus peaks tekkima. BooM! Täna on nii, et tänu koroonaviiruse ohule on igasugune haiglasse sisse-välja sõelumine keelatud ja keegi sulle midagi juurde tuua ei saa, ühtlasi olen ma aru saanud, et kõik sünnitajad hoitakse beebidega vähemalt 48h haiglas sees.
Sellest kõigest lähtuvalt pakkisin ka oma koti, mis muutus hoopis kohvriks, et kõik ära mahutada.

Ma pean isiklikult arvestama selle sünnituse puhul igasuguste võimalustega – võimalus, et sünnitan kodus, võimalus, et jõuan haiglasse, võimalus, et sünnitan kodus, aga haiglasse tuleb ikka minna – selge on see, et vajalikud asjad tuleb kokku panna, et kui on minek, siis kiirelt kaasa haarata.

Mõne jaoks on ka olusid arvesse võttes siin asju liiga palju või midagi hoopis puudu. Ma ei arvagi, et kõik peaks samamoodi pakkima, aga lähtun oma kogemusest ning praegusest olukorrast. Seega, alustame.

Enda jaoks pakin kaasa:
– plätud (eelis susside ees nende lihtne puhastus)
– hommikumantel
– suured sidemed (paraku olen ka nüüd kriisiajal kuulnud lugusid, kuidas haigla sidemeid just lahkelt ei jaga ja eeldatakse, et need omal kaasas – okei, võtan varuga, parem kui jääb üle kui, et puudu tuleb)
– võrkpüksid, pärast sünnitust jalga
– hõbeda sprei õmblustele, rebenditele, ma pole seda varem kasutanud, aga las olla olemas
– kõiksugu igapäevased hügieenitarbed (hambahari, pasta, kreem, juuksekamm jne)
– spordikorgiga joogipudel
– paar imetamistoppi, mida on hea ka magamise ajal kanda
– paar paari pükse
– pesu
– soojad sokid
– rinnapadjad (kui piim rinda saabub, on mul alati vaja läinud)

IMG_7033-1

Tohutult glamuurne kraam

– suur pudel gaseerimata vett (kui ei saa endale vett toomas käia, on midagi olemas)
– näksimist
– pastakas, et ükski allkiri selle puudumise taha ei jääks
– LAADIJA (sest telefonist saab phtm ainuke viis perega suhelda)
– dokumendid
– kätele deso geel
– mask (haiglasse mineku ajaks, kui minek nt kiirabiga)

Beebile ja temaga toimetamiseks
– 2 komplekti riideid (body, püksid, sokid, müts)
– üks õhuke tekike
– üks soojem tekike
– niisked lapid (kui ei ole hea kraani alla pesema minna või pole selleks jõudu)
– mõned mähkmed (loodan, et mähkmeid ikka saab haiglast, aga kui on jama, siis hea kui miskit olemas)
– koju toomiseks riidest mähkmed (eri suuruses, et vastavalt lapsele parim panna)
– väike wet bag kui peaks tekkima määrdunud mähe või riided
– imetamise jaoks mõned musliinid piima püüdma

IMG_7034

Hällis soojakotiks Easygrow Lite turvahälli mudel

– autosse valmis turvahäll koos soojakotiga (kes on kõvasti arvamust avaldanud, et mai beebile küll soojakotti vaja pole, siis khm, ülehomme on aprill ja hetkel sajab väljas meil siin laia lund, olen parem kõigeks valmis)
– suur wet bag minu enda määrdunud riiete jaoks, mida teistest eraldi tahaksin ehk hoida
– rõngaslina, puuvillane ehk siis kergesti pestav (kui pean saama söödud ja oldud, aga juhtub olema beebi, keda “käest panna ei saa”, siis on rõngaslina nagu abikäsi, kes lapse isa näol hetkel puudu)

IMG_7035

vett ja küpsist

Kogu see kraam läheb ratastel kohvrisse, et ei peaks käe otsas tassima, kui selleks jõudu pole.

Nüüd pole muud, kui hoiduda igasugusest ebavajalikust inimkontaktist ehk siis püsida kodus ja püsida terve – loodan, et kõik läheb hästi.

IMG_7037

 

11 thoughts on “Haiglakott – neljas kord, segased ajad

  1. Millist turvahälli soojakotti Sa septembris sündivale beebile soovitaksid? Olen siiani Easygrow Lite ja Voksi õhemat soojakotti vaadanud..

    Like

    • Ma vastsündinule ilmselt võtaks Voksi Move Light, südatalvel vaja ehk õhuke villakombe ka panna aga oleneb talvest. Easygrow Lite turvahälli oma sobiks ka, aga kui on külm talv, siis vajab kindlalt lapsele teist kihti ka selga.
      Päris talvised turvahälli kotid jäävad minu meelest meie pehmete talvedega paljuks, et lühike ots autosse ja autost poodi/arstile minna.

      Like

  2. Tänan väga hea postituse eest! Vaatasin ka kriitilise pilguga oma haiglakoti sisu uuesti üle 🙂
    Kuna ootame oma esimest last (tähtaeg ka mais) siis küsin soovitust kandekoti/lina osas – millist sa soovitaksid oma kogemuse põhjal? Võiks sobida kohe kasutamiseks vastsündinuga (hetkel veel ei tea kui suur või väike ta sünnib) ja mida oleks esmakordse kasutajana lihtne/mugav kasutada.

    Like

    • Kui tahta proovimata midagi (ette) osta, siis kõige universaalsem on pikk kootud lina, mis on puuvillast või puuvilla bambuse segu, tihedus kuni 240gsm ning keskmist kasvu kandjale (S-L) sobib suurus 6 ehk 4.6m. Selliste parameetritega linasid on hästi hästi palju ja edasine valik ongi pigem siis välimuse järgi.
      Kui beebi käes ja tekib ikka koti soov ka, siis vaataks olukorda ehk saab juba minna poodi proovima (Tallinnas nt Perela keskus Noblessneris), et siis aru saada, et mis ja milline kott just teie pere kandjatele sobib, nii on kõige kindlam omale parim variant leida.

      Like

    • Need kolm on jah kõik eri firmad, et siis vaadata, mis vastavalt lapse suurusele talle kõige paremini sobiks. Seal siis Bumgenius vastsündinu oma, Grovia ja Bare and Boho. BG neist kõige pisem.

      Like

Leave a comment