Inspiratsiooniks: vend ja õde hakkavad tuba jagama

Salamahti ma vist lootsin sel korral poissi, et ka igasuguse kraamiga läheks lihtsamalt – poisid ju ikka mängivad pigem sarnaste asjadega ja poistele ühise toa kujundamine poleks ka teab, mis raske ettevõtmine. Poisi ja tüdruku ühise toa planeerimine pole aga üldse nii lihtne, vähemalt minu jaoks. Jah, kõige mõnusam variant oleks üldse, kui koliksime suuremasse elamisse ja igal ühel oleks oma tuba, kuid vaadates, mis turul pakutakse, siis meie vaatest, asukohast ja avarast kodust on natuke raske loobuda vaid ühe väikse lisatoa nimel. Seega, peavad põnnid siiski esilagu ühise toaga leppima.

Õnneks mul ei ole kunagi plaani olnud lastetuba mingiks “piknemcqueenilikuks” poistemaaks korraldada, pigem ikka selline neutraalsem lahendus, mis kestaks kauem kui paar aastat.
Värvide osas tundub, et valge, hall ja must oleks heaks taustaks, sest muud elu lisavad kõiksugu mänguasjad, mis tee sinna tuppa leiavad ja kuna see tuba on ühtlasi ka laste magamistuba, siis ei tundu mulle mingi kergelt psühhedeelne tapeet või eriti kriiskavad värvid seintel unele hästi mõjuva lahendusena (ei sobituks see ka meie ülejäänud koduga muidugi). Seega – valged seinad ja ühte seina kas kleebised või tapeet, et üldmulje liiga steriilne ei jääks.

Voodi oli meil JJ-le plaani ise ehitada – tore ja veidi mänguline maja-voodi, mida siin-seal aina rohkem näha on. Samas, kaks sellist voodid võtaks toast ebamõistlikult palju ruumi ära ja ainult üks mõjuks mingi teise (võre)voodi kõrval minu maitsele imelikult. Seega hakkasin muid lahendusi otsima ja õnneks leidus üks tore sõbranna, kes soovitas Ikea Kura voodit lähemalt uurida, eriti sellest voodist tehtud nö erilahendusi. Kuigi Kura mudel on mõeldud ühele kasutajale, siis saab selle väikse tuunimisega teha ka väga mõnusaks kahele mõeldud nariks, kus alumine osa on nii piisavalt madal, et kui järgida Montessori õpetust, siis võiks sinna ka beebi magama panna (ei välista, et see ka mingi hetk nii läheb).
Meil vedas ja leidsime täpselt sobiva voodi järelturult, kuid, kel Ikeasse asja või plaan sealt rohkem osta ja tellida, siis ei ole ka uuena selle voodi hind midagi röögatut.
Meil on selle voodi puidu ja valge värviga variant, kuid ma veel mõlgutan mõtteid sellest, et värviks terve voodi kas halliks või hoopis üleni valgeks – jätan selle ilmselt kõige viimaseks ja vaatan, kuidas ülejäänud toaga kokku paremini sobitub.

ikea kura insp

Mõned Pinteresti leiud, kuidas Ikea Kura voodit kahele lapsele sobilikuks tuunida: 1&2  Mommo Design 3.Handmade Charlotte

Riiulid, kummutid, mänguasjad – ka siin on kandev roll Ikeal. Mänguasjad käivad korviga ja ilma meil valgesse Ikea Kallax riiulisse, mis on üks igati mõnus riiul lastetuppa. Riiete jaoks on ka üks “tapjakummut” seeriast Malm (4 sahtliga), mis mahutab täitsa mõnusalt asju, küll aga ei suuda ma sinna ära panna ilmselt kahe lapse asju. Korraks mõtlesin, et ostan teise samasuguse kummuti lihtsalt juurde, aga kuna seal toas on tegelikult olemas ka eraldi garderoobi ruum, siis ilmselt paigutan mõlema lapse harvem kasutust leidvad riided sinna ja igapäevasemad asjad jagan mõlemal sinna kummutisse.
NB! kinnitage oma kodus leiduvad kummutid , telekad ja riiulid kindlasti seinte külge, et lapsed neid endale kaela tõmmata ei saaks!

ROOM2

Selline Kallax riiul on ka meil, tegelikult oleks päris tore teha ka sellised seinariiulid, kuhu panna mõned ilusamad raamatud ja mõlema nimed. Pilt: Project Nursery

Tekstiilid – ennekõike siis vaip ja kardinad. Kardinate osas on lihtsam, juba on ees pimendav ruloo ja sinna juurde hubasema tunde jaoks otsin mingid  linase vms moega külgkardinad (tõenäoliselt hallis või naturaalvalges toonis). Vaibaga on veidi keerulisem, puhastamise mõttes on elu ilma vaibata lihtsam, kuid kuna tegemist on toaga, mille 3 külge on välisseinad, siis on seal ka põrand paratamatult jahedam ja mõnusamaks mängimiseks oleks üks hea vaip abiks. Mustri poolest meeldisid mulle päris mitu Ikea vaipa, kuid need ei olnud kuigi pehmed, elutoas on meil Narma kahepoolne vaip, millega oleme päris rahul, seega kaldun ka lastetoa oma ilmselt nende valiku hulgast ostma.
Isegi voodipesule olen natuke mõelnud, need võiks omavahel kuidagi sobituda ja mingied liiga titekaid hea meelega ei ostaks – samas veidi rõõmsam toon või äge muster sobiks hästi.

tekstiilid

Need Muumi voodipesud oleks igati sobilikud, alumisel pildil Narma vaip, seda on ka halli/valgega – ei teagi, kumb parem oleks.

Eks selliseid nipet-näpet asju tuleb ka juurde ja ehk pigem jooksvalt, et kui kuskil midagi vahvat ja sobilikku silma jääb. Üks asi, mida tahaks aga kindlasti lastetuppa teha on ronimissein – ideaalis selline värviliste “kividega” nagu kaljuronimisseinad, aga lastele mõeldud suuruses kividega (midagi sellist leidsin Amazonist), aga alternatiiviks oleks varbsein. Mõlemal juhul tuleb alla ka paksem matt, mille saaks seina külge kinnitada, et see ronimise ajal alt ära ei liiguks.

Ühesõnaga, mõtteid on, nüüd tuleb otsustada ja tegutsema hakata!

ronima

Vasakul leid Pinterestist, paremal Copenhaven

2 thoughts on “Inspiratsiooniks: vend ja õde hakkavad tuba jagama

  1. Selle Kura voodi suur pluss on kuni 100 kg kaalupiir. See tähendab, et põhimõtteliselt saab ise ka aeg-ajalt lapsega koos seal kaisutada.
    Aga ma kindlasti ei julgeks JJ vanust last ülemisse narisse panna. Meil magab pisut laps lahtises voodis, ja näen, et ta öösiti otsustab päris tihti sealt lihtsalt välja ronida. Ei tahaks, et unesegane väikemees nari ülemiselt korruselt potsataks öösel välja ju.

    Lisaks soovitaks ma sul maalriteibiga põrandal ära markeerida, kui palju kõik asjad ruumi kokku võtavad. Praeguse kirjelduse järgi tundub mulle, et teile põrandaruumi lihtsalt hullamiseks ei jäägi!

    Like

    • No worries, meil kõik need nimetatud asjad toas juba olemas(lisaks hetkel isegi pallimeri ja rongilaud) ju ja ruumi küll ja veel 🙂 Kui seinale panna ronimissein, siis see põrandaruumi ei võta, ka mati paneme nii, et kui ei ole kasutuses, siis saab maas ära panna.
      Peate külla tulema, eks siis näete.
      Ja kuna pisem magab alguses meie juures ja võrekas, siis JJ sinna üles enne 2-3 aastaseks saamist ei hakka kindlasti magama minema 🙂 Seni saab tänu suurele kaalupiirangule seda ülemist osa külaliste magamiseks kasutada.

      Like

Leave a comment