Kuidas me tähistasime 1. sünnipäeva

Mõni aeg tagasi mõtlesin selle üle, et kuidas ja kus JJ esimest sünnipäeva tähistada (vaata postitust siit). Täna saigi suur sünnipäevapidu maha peetud, lisaks tänasele nö laste sünnipäevale, pidasime pidu ka õigel päeval koos meie peredega.

Perekondlikule sünnipäevale lähenesime lihtsalt – tellisime mitu-mitu suurt pitsat ja koogi tegime koos minu emaga. Tuli väga uhke tort ja tõesti metsikult maitsev. Heleda biskviidiga, vahukoore-kohupiima ja mustika-vaarika täidisega, kuna kasutatud sai kahte biskviit põhja, siis tuli see tort ka päris uhkelt kõrge.

Tänase peo osas olid plaanid siis veidi teised, kuna seltskond ka suurem. Külalisi oli nii, et 8 last (vanuses 1 kuu – 3 aastat) ja 11 täiskasvanut + meie ise.

Menüüs olid siis
– ise tehtud lihapallid mahedast veisehakklihast (koos juustukuubikute ja kirsstomatitega)
– falafelid, mille valmistas mu ema (taimetoit)
– snäkitopsid kurgi ja porgandiga ning erinevate beebiküpsistega (Hippi mustika ja vaarika riisipalad, Hippi tavalised küpsised, Organixi porgandi mõnglid)
– kolme sorti salatid: mozzarella, kana-karri ja caesari  (salatid said ostetud Stockmannist)
– mõned Ella´s kitcheni ja Hippi tuubitoidud pisematele külalistele, kes tükitoitu veel ei söönud
– must leib ja ciabatta
– sidruni vesi

TORT
Tordi osas oli mul väga kindel nägemus, tahtsin sellist kahe korrusega ja õhupallidega torti ning see idee oli mul peas juba vähemalt pool aastat. Vaatasin igasuguseid tegijaid, kuid lõpuks valisin Tordimaagia, kuna tema oli ka varem taolise tordi teinud ja võisin kindel olla, et see õnnestub. Tort oli siis taas heleda biskviidiga ning sisuks mustikas-vaarikas-valge šokolaadi ja toorjuustukreem. Ja no lisaks võrratule välimusele oligi see tort ka imemaitsev!

Kaunistused ja ühekordsed nõud olid Suhkrukunsti poest, ilusad topsid hoopis Prismast.

Kingitustest ka veidi
Nagu varasemalt kirjutasin, siis meie kinkisime JJ-le jooksuratta, lisaks sai ta ka peale istutava lennuki, tohutult Lego Duplo komplekte, raamatuid ja mõned vahvad muumidega asjad. Ma ei poolda lastele raha kinkimist ja kui ema-isa on tõesti nii fantaasia vaesed, et ei suuda kinginimekirja või suunda kätte anda, siis rahast etem on näiteks mänguasjapoe kinkekaart. Erand on siis, kui on öeldud, et ostetakse näiteks mõni suurem asi – ratas, telk vms, mis muidu kallis ja oleks hea, kui rohkem rahvast panustaks.

Pidu oli meeleolukas, lapsed mängisid ja hullasid ja said üldse väga hästi hakkama. Ruumi oli täitsa piisavalt ja mul oli väga hea meel, et olime oma mõnusas kodus ja ei läinud kuskile mängutuppa (vähemalt sel korral).

Mõned pildid ka

Ise tehtud , hästi tehtud

Ise tehtud , hästi tehtud

IMG_7915111

IMG_7918 IMG_7923 IMG_7930 (1)

IMG_7933

5 thoughts on “Kuidas me tähistasime 1. sünnipäeva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s