Lapsekandmine: Kokadi – Flip, Wrapstar ja TaiTai

Kui sa otsid eriti imeliste, pisut haldjalike või muinasjutuliste motiividega pehmest kandelina kangast kandevahendit, siis mu soe soovitus on Kokadi valikuga tutvust teha, lisaks erinevatele kujundustele on ka erinevat tüüpi kandevahendeid, mis sobivad nii pisemat kasvu kui ka suurema kerega kandjatele, pisibeebidest väikelaste kandmiseni välja.

Tänases postituses jagan kogemust kolme Kokadi toote kohta – Flip, mis on kandekott ning Wrapstar ja TaiTai, mis ruutlinatüüpi seotavate õlapaeltega kuid pandlaga kinnitatava pihavööga nö kott.

Flip on meil kasutuses olnud juba päris suvest saati, kui Jon oli umbes ühekuune, selle koti puhul oli minu jaoks wow efekt see, et õlarihmad ei kinnitu paneeli külgedele vaid pihavöö külge, see välistab võimaluse, et rihmasid pingutades tõmbaksid beebil selja nõgusaks. Ka on sellist tüüpi koti sisse palju lihtsam last mõnusalt kumera seljaga konnaasendisse sättida.
Erinevused mitmete teiste kottidega sellega ei lõppenud, näiteks õlarihmad ei ole väga suured ega ka paksu polstriga, kuid samas ikkagi mugavad ja võimalusega nii sirgelt kui ka seljal risti kanda. Küll aga on rihmad oma pikkuse poolest sellised, et päris XL+ suuruse kandjale ilmselt on see kott pigem väike. Teistpidi aga hea uudis peenikese pihaga kandjatele – Kokadi Flip pihavöö läheb lõpuni kokku tõmmates ca 62cm peale, mis on kitsam kui paljude teiste vöö.
Joniga on meil kasutuses “baby size” Flip, mis oli paras juba 56 suuruse kandmisel ja 4+kg juures. Seda kaua see suurus nö kestab ei saa päris üheselt öelda ja oleneb pigem lapsest, kuid oma lastega proovides ütleks, et ca 80-85cm pikkuseni max. Kott on siis seda sorti, et kasvab koos lapsega – paneeli laiusesse muutmine käib alumisest äärest takjakinnitusega, mis tähendab, et selle laiuse saab alati paika panna täpselt lapse järgi, et paneel ulatuks põlvest põlveni. Ülemisest servast saab samuti paneeli kitsamaks laiemaks sättida kummiga. Selja osa kõrguse seadistus toimub hoopis lapse asendiga – väiksem beebi on kumerama seljaga ja nö kasutab ära rohkem kangast, suurem laps on sirgema seljaga ja nii ulatub ka paneel kõrgemale. Kuna laiusesse kasvab Flip rohkem, siis eriti hea valik on see neile, kelle laps on pigem lühema kerega aga pikkade jalgadega.
Kuna Jenni on “babySize” flipist siiski välja kasvanud, otsustasime temale ka järgmist suurust proovida – Kokadil on siis lisaks veel toddler ja XL suurused. Ka XL suurus on muudetava suurusega paneeliga, seega valisime selle ja kui paneel max laiusest kitsamaks panna, siis on see Jennile ideaalne (86 suurust kandes) ning samas veel korraliku kasvuvaruga (Kokadi enda soovitusel max 104cm kanti). XL suurusel saab õlarihmade kinnitada nii paneeli külgedele kui ka pihavöö külge – kuidas endal mugavam on. Kaalupiirang kõigil Kokadi kottidel/ruutlinadel 15kg.

IMG_0473

Flip baby

IMG_4754

Flip XL

Nagu kõigi Kokadi toodete puhul tasub ka Flipi valikul vaadata siiski kanga materjali ja tihedust, väga paksud (suure tihedusega) kangad ei pruugi näiteks pisibeebiga kasutades just kõige mugavamad olla. Meie Flip on “Paul in Wonderland” linast, mille tihedus 280gsm ja materjaliks puuvill ning tencel, viimane lisab kangale sellist voolavust ja libedust, mis teeb kasutamise eriti meeldivaks.
Jenni XL Flip on “Hedwych in Wonderland” tihedusega 272gsm ning materjaliks puuvill ka bambusviskoos – käe all katsudes õhuke ja kindlasti ideaalne ka soojal ajal või päiksesereisil kandmiseks.

IMG_5083

Flipi õhemad rihmad teevad mugavamaks ka tandemkandmise, kui õlgadel kahe koti rihmad

Kokadi TaiTai ja WrapStar
Need kaks kandevahendit on üsna sarnased – pihavöö on pandlaga ja õlarihmad on seotavad. Erinevus on õlarihmade tegumoes – TaiTai rihmad on polsterdusega ja kitsamad, WrapStari õlarihmad on paneeliga samast kandelina kangast ja laiemad. Laiemate paelte pluss on see, et lõige neil selline, et saab õlgadele laiali tõmmata lapse kaalu paremaks jaotamiseks ning lapse kasvades saab need laiad linasabad pepu alla lisatoeks siduda. Polsterdusega õlarihmad on jällegi pehmemad ja eks see sobivus on neil rohkem individuaalne ja kandjast lähtuv, kuulda on, et meestele pidavat need polsterdusega rihmad rohkem meeldima, samas Teedu sõnul mugavuse osas on ka need laiad Wrapstari omad väga mõnusad ja temale sobisid hästi.
Oluline ehk ka teada, et WrapStari linasabad on pikemad kui TaiTai sabad, aga sellegi poolest peaks mõlemad olema kasutatavad ka XL kandjaga, teisalt, kui tead, et pead palju kuskil õues siduma ja sabad võivad maha minna, siis ma eelistaks TaiTaid.

Selliste seotavate kandevahendite suur pluss on mugav ja kiire seadistamine kui kandja vahetub – muutma peab vaid pihavöö omale parajaks – õlarihmad seob iga kandja alati täpselt enda järgi ja ei ole muret, et kaua paika timmitud ning omale parajaks sätitud kott vajab uuesti seadistamist pärast teist kandjat.

Nii WrapStari kui TaiTai paneelid on sarnaselt Flipile lapsega koos kasvavad, laius taas alt takjakinnitusega ning ülevalt kummiga, kõrguse osa siis sõltub lapse asendist.

Meil kasutuses olnud on mõlemad  puuvilla ja bambusviskoosiga – WrapsStar “Royal Crown Prince Silver Line” (250gsm) ja TaiTai “Marie in Wonderland” (270gsm).

Erinevaid Kokadi kandevahendied kasutades avastasin enda jaoks, et isegi kui mõni kangas tundus igavam või mitte nii äge, siis tõde selgus alles selga pannes – siis lõid värvid särama ja enne ehk ilmetuna tundunud variant võis hoopis lemmikuks saada.

Need kolm varianti on minu lemmikud Kokadi valikust, mida julgeksin iga kell soovitada, aga kes tahaks oma valikuvariante veelgi laiendada, siis leidub Kokadil loomulikult neid samu pikki kootud linasid, millest kotid tehtud, aga ka trikoolinasid, onbuhimosid, rõngaslinasid ning ka WrapTai, millel on nii pihavöö kui õlarihmad seotavad. Ka on lisandunud nüüd jahedaks ajaks kandekottidele mõeldud katted, mis kasutatavad siis, kui lapsekandmise jopet ei ole.

Hea uudisena saab Kokadi kandevahendeid osta ka Eestist, babyshop.eeon neid siin müümas ja eriti cool on see, et koodiga “lifeatlucky13” saab oma Kokadi toote sealt veidi soodsamalt soetada.
ps. kui soovitud toodet pole Babyshopi lehel, siis tasub neile oma sooviga kirjutada 😉

12 thoughts on “Lapsekandmine: Kokadi – Flip, Wrapstar ja TaiTai

  1. Hei!
    Tahaks ka ühte Kokaidit kevadel soetada, aga ei ole kindel kumba, kas WrapStar või TaiTai. Kas sa pakud ka võimalust proovida oma vahendeid?
    Pisike siis hetkel 3 kuune ja täitsa keskmist kasvu, seega Baby Size.

    Like

    • Hei, hetkel mul kumbagi enda käes pole, saaksin laenutada nemde Flip koti mudelit 🙂
      Aga ma ise kaldun Wrapstari soovitama, tänu selle laiadele linasabadele saad hiljem lisatuge siduda neist ning see õlgadele laiali tõmbamine ka mugav 👍

      Like

  2. Plaanin ka soetada omale! Aga pigem vaatasin siiani Taitai mudelit!
    Samas minul puudub kandmisvahenditega praktiliselt üldse kogemus 😉
    Nüüd mõtlen, kas usaldada sinu, kui spetsialisti soovitust 🙂
    Samas mõtlesin taitai peale sellepärast ka, et tundub lihtsam, kui wraptai, või seal tõesti vahet ei ole?
    Ja kas see ei mängi seal rollli, et olen ise pigem väoksemat kasvu! Et need pikad linasabad segana ei jääks wraptai puhul?
    Nb! Kas see sooduskood kehtib veel 😀

    Like

    • Kood vist ei kehti enam.
      Kasutuse osas vahet ei ole, st üks ei ole lihtsam kui teine.
      Kui sabad on pikad, saad tuua sõlme ette lapse pepu alla ja siis on nt mugavam ka omale jakki vms selga panna, et sõlm ei jää seljal segama.

      Like

      • Nüüd ma olen nii sees, et tahan kindlasti mingit kandmisvahendit omale soetada 😉 olen uurinud erinevaid, aga samas kogemus otseselt puudub. Beebi on 4-kuune ja päris pisikesena paar korda kasutasin trikoolina ja amazone lina, need pigem ei ole lemmikud olnud!
        Siiani olen vaimustuses (välimuse poolest vähemalt) olnud nendest kokadi toodetest, ja just vaadanud neid taitai-d ja wrapstari, nad tunduvad sellised lihtsad ja mugavad.
        Samas on hästi üles kiidetud ka TULA tooted(kaalu poolest läheks juba Standard mudel).
        Aga kumba neist Sina eelistaksid, kas Kokadi või Tula?
        Pigem kaldun arvama, et suvel oleks rohkem kandmist, muul ajal vähem!

        Like

      • Tula standardi puhul ära vaata kaalu! Loeb pikkus ja ilma beebisisuta on see kasutatav seal alates 74 pikkusest.
        Kokadi puhul on pika kerega lastel kasutusaeg neil baby size vahenditel pisit lühem kui Tulal, samas – need seotavad variandid voivad olla mugavamad, kuna saad rohkem enda järgi sättida kui tavalist pannaldega kotti.
        Tula ongi hea firma, kotid on hästi lihtsad, aga tänu sellele lihtsusele ei pruugi erilisemale kehale nt lihtsalt sobida. Seotav kott annab rohkem mänguruumi. Lisaks on ka Tulal oma seotav variant – Tula Half Buckle, millel ka vöö on pamdlaga ja õlarihmad seotavad. Paneel sama nagu Tula FTG.

        Like

      • Jaa, tula standard ei sobiks siis veel, sest pikkusest jääb puudu 🙂
        No nüüd on valik langenud sinnamaani, et kas Kokadi wrapstar või Tula Half Buckle 🙂
        Nagu ma aru saan, siis Tula varianti saab kanda tunduvalt kauem, aga Kokadi wrapstari peaksin võtma hetkel
        babysize ja hiljem seda vahetama! Hetke suur pluss on Kokadile minu arust mustrivalik, sellest ma olen lummatud 😀
        Kas sinul endal on ka kogemust tula half buckle’iga? On sama mõnus nagu kokadi?

        Like

  3. Aitäh ülevaate eest! 🙂

    Küsimus:
    Kas kandekott tihedusega 300g/m² (materjal 59% organic cotton, 40% tencel, 1% polyester) jääks pisibeebiga kasutamise jaoks liiga paksuks?

    Like

  4. Täpselt mulle loodud aastate tagune postitus, tundub et sooduskood ka toimiv :). Plaanin osta ka kokadi baby size kotti (taitai või wrapstar). Beebi sünnib mais – kas neid kotte võib ka kohe sünnist kasutada või on mingi pikkusepiirang? Võimalik, et ostan mingi kootud lina lisaks, aga tahaks ikka seda ilusat kotti ka – ja et mees saaks ka suvel kanda, ta linafänn mul kindlasti pole. 😀 Aitäh!

    Like

Leave a comment