Laste magamistoa high/low project

Ma ei tea kas keegi mäletab, aga kunagi oli selline sisustusteemaline saade nagu The High Low Project, kus siis sisekujundaja alguses tegi saate osaliste mingi ruumi täiesti uue sisustusega ning esimene versioon sellest oli alati hästi kallis ja kui osalejatele see meeldis siis tegi see sama sisekujundaja nüüd uuesti sama toa, aga püsides osalejate eelarves ehk siis vahel 10 korda soodsamalt. Meie laste magamistoa lahendus tõi mulle selle saate jälle meelde, sest tegime ka oma soovitud variandi, aga esialgsest oluliselt odavamalt. 

Ehk siis mõnda aega tagasi uurisin siingi erinevate nari lahenduste kohta, et siis meie kolm last ühte tuppa magama mahuks ja nii oleks teine tuba jätkuvalt vaid mängutuba. Kõige ruumisäästlikum variant oleks olnud nt Suwemi kolmekordne nari, samas oli meil juba kahe lapse sahtelvoodi ka olemas ja sellega koos oleks neid voodikohti natuke palju saanud, isegi neljanda lapse saabumist arvestades.
Ja no tõele au andes oli see kolmene nari ka siiski meie eelarvest veidi liiga väljas, olgugi, et kasutusaeg pikk ja võimalusi rohkelt. Meil aga oli seda voodit nüüd ikka suht kiirelt vaja, tahtsime Joni hakata oma voodisse magama harjutama jõulupuhkuse ajal ja nii hakkasime vaatama soodsamaid lahendusi. 

Olime ju enne ka Ikea kahekordset nari vaadanud, aga päriselt valida ei julgenud, sest neil oli ka alumise lapse voodi suhteliselt kõrgel ja oht, et Jon sealt öösel alla prantsatab pigem suur. Ja siis mulle meenus, et issver, meil on olnud ju kunagi juba see lahendus, mida me nüüd otsisime – Ikea Kura “nari”.
Kura voodi häkke on Pinterest ja Instagram täis, meil polnud plaanis mingeid ulme lahendusi, vaid lihtsalt voodi teha kahele lapsele sobivaks. Nii siis läks ülemisse osasse JJ voodikoht ja alumisele osale lisasime voodipõhja lipid ning madratsi ja sellest sai Jonile sobivalt madal voodi. Jenni sai teises seinas omale meie juba olemasoleva sahtelvoodi, mille alumise sahtli hetkel lihtsalt kokku lükkasime ja see siis neljandat kunagi ehk ootab või vajadusel külalisvoodina toimib.
Selleks, et Jenni ka nö miskit uut saaks nagu vennad, lisasime tema voodile roosa baldahiini, nii on tal natuke privaatsem see olemine ja väike printsessi vibe kulub ka ära hea une jaoks. Ühtlasi ainsa tüdrukuna selles poistekambas on roosamanna täiesti õigustatud valik.

Sellise lahendusega ei pidanud me sahtelvoodile uut kodu otsima ning ka narivoodi kõrgused on ohutult sobivad. Ühtlasi on Kura piisavalt madal, et seal kergesti voodiriideid vahetada või voodeid üles teha. Rahaliselt tuli kogu lahendus pea poole soodsam kui see esialgne kolmene nari mõte oleks kokku läinud. 

Ruumi on toas piisavalt, et seal ka vahel mängida neid mänge, mida mängutoas ei saa (näiteks loss, mileks Kura hästi sobib), samas mahub sinna ära ka kummut ja riidekapp laste riietega ning raamaturiiul. Hetkel tundub see igatahes parim variant, eks vaatame mõne aasta pärast, kui ka neljas hakkab meie kaisust välja kolima, et kas see magamine vajab ümberkorraldamist ning kuidas see siis kõige paremini teha. 

Joni oma voodisse magama harjutamne on läinud üle ootuste hästi, õhtul on meil kõigile õhtujutt, siis tuled kustu ja magama, oleme ise seni toas, kuni Jon magab ja üldiselt tähendab see, et kõik kolm on ca 20 minutiga unemaal, öiseid ärkamisi minimaalselt ja need ka pigem siis suurematel, kes pissile lähevad vms. 

Meie ja lapsed oleme praeguse tulemusega rahul ja ei jää miskit kripeldama, uni tundub ka kambas koos neil magusam kui varem.

6 thoughts on “Laste magamistoa high/low project

 1. Nii armas printsessinurgake 🙂
  Mind jäi hoopis huvitama nüüd, et kas kõik ja kui kaua lapsed kaisus maganud on? Ja kas see lõppenud imetamise lõpetamise või millegi muuga? Mõnega keerulisem ka oma voodisse kolimine? Teil tundub kuidagi jube hästi sujuvat see laste kasvatamine, inspiratsiooniks kohe! 😀

  Like

  • JJ esimese lapsena magas alguses oma voodis, aga saime siiski üsna kiirelt aru, et see lahendus väsitab meid kõiki ja kolis kaissu. JJ oli umbes 1.5aastane kui hakkas oma toas oma voodis magama, seda hakkasime siis proovima, kuna Jenni oli saabumas (imetamine lõppes aastasel).
   Jenni loobus rinnast aastaselt ja kolis ka umbes 1.5-aastaselt JJ juurde, alguses magasidki ühes voodis ja siis kolisid sellesse sahtelvoodisse, kus said kõrvuti olla.
   Ja Jon lõpetas rinna ~1a4k, ja nüüd siis omaette magamine on selline 1a6k saavutus.
   Ei ole olnud keerulist sellega seoses, pole kedagi oma voodisse sundinud ja ilmselt see tunne on aidanud, et lapsed heal meelel omaette magama läinud.
   Ja kui ei sujuks meil see värk nende lastega, siis ega neid juurde ei tuleks 😂👍🙌 aga aitäh kiituse eest.

   Like

 2. Minul tekkis selline küsimus, et mis madratsid teil Kura voodis kasutusel on?

  Valisime ka kunagi Kura voodi just seetõttu, et teda annab vajaduse korral kahele lapsele sobilikuks “häkkida” ja hind on tal ka mõistlik. Siiani on ta meil olnud n-ö ühelapsevoodi, aga kuna koitmas on aeg, kus ka väiksem laps (2a) võiks omaette magama kolida, siis on vaja see häkk nüüd ära teha. Kunagi valitud madrats tundub aga liiga paks, sest ulatub peaaegu voodi ülemise servani ja mingit piiret nagu ei jäägi. Kardan, et üles magama kolides võib mu viieaastane sealt alla sadada, sest siiani tal mingit “ülemisel korrusel” magamise kogemust ei ole ja seda nihelemist ja mõnikord ka öist ärkamist siiski tuleb üsna palju ette.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s