Plaanid juuliks

Käes on juuli!  See kuu tuleb päris põnev ja tegus.

Suur muutus ootab ees meie pere juba laupäeval, mil JJ saab 6-kuuseks, siis teeme algust temale lisatoidu andmisega. Lähme homme või reedel mahepoodidesse shoppama, et leida kas mahedat kõrvitsat või suvikõrvitsat (varuplaan on ahjuõunad või kapsas). Siinkohal tuletan kõigile meelde, kes samuti soovivad hakata mahedat toitu ehk rohkem tarbima, et kindlasti ei piisa kui toidu pakendile on kirjutatud öko või mahe, selleks, et veenduda, et toit on tõesti mahepõllumajanduse saadus tuleb jägida kindlat märgistust (selle kohta saab lugeda näiteks Ökosahvri lehelt).

Eesti öko märk

Eesti öko märk

EL ökomärgistus

EL ökomärgistus

Sama soovitan teha ka neil, kes soovivad lapsele anda poest ostetud püreesid – toote puhtust, mahedust ja tervislikust ei taga ainult Eestis valmistamine, seda peab kinnitama ka vastav märgistus tootel. Õnneks muidugi leidub ka päris ökosid püreesid ja üsna kena valiku võib leida siit lastetoit.ee  beebiasi.ee lehelt. Kui peaksin JJ toidu osas mingi hetk ka (poe)püreesid mängu tooma, siis minu valik oleks kas Holle või Good Gout. Eriti meeldib mulle, et Good Goutil on ka ainult ühe koostisosaga püreesid – ehk et brokkoli pürees ei ole tõesti midagi peale brokkoli ja vee. Holle asju müüakse ka tavalistes toidupoodides, Good Gouti osas ei oska kaasa rääkida.

Aga elu ei keerle ainult ümber toidu. Juulis ootab meid ka JJ esimene laevareis – lähme Soome, kus plaan külastada Muumimaad. Eks see reis on rohkem minu väiksele õele ja ma ei loodagi, et Muumid Jensis väga suuri emotsioone tekitavad, kuid usun, et suht vahva käik saab sellest ikka.

Lisaks lähme terve oma väikse perega ühte tõenäoliselt võrratusse pulma – selleks puhuks on meil piduriided juba välja valitud, vaid JJ-le tuleb veel paar asja ilmselt juurde leida.

Ja siis muidugi Tour de France 😀 eelmine aasta käisime tuuri viimast etappi Teeduga koos Pariisis vaatamas, ühtlasi oli see ka meie viimane reis kahekesi. Sel aastal vaatame sõitu teleka vahendusel, kui juba küpseb peas plaan, et järgmisel aastal võtame tee Pariisi ette koos JJ-ga.

parislove

 

 

Loodetavasti tuleb see juuli ka parajalt soe ning suvine, et saaksime siis mõnusat ilma ka ikka nautida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s