Vankrid-kärud särama!

Käes on see pime ja hämar aeg, kus suurema osa päevast võib aknast välja vaadates arvata, et kätte on jõudnud öö. Palju on viimase aja õnnetute sündmuste valguses räägitud, et tuleb kanda helkurit, teha end autojuhtidele nähtavaks ja see jutt on absoluutselt õige – aga minu soe soovitus on teha nähtavaks ka oma vankrid ja kärud.

Väga paljudel kärudel ei ole üldse helkureid peal või on aga mitte piisavalt. Minu soovitus on kasutada helkurteipi – mida saab näiteks suurematest ehituspoodidest, ühe vankri peale (kui see tõeliselt särama panna) kulub ca 0,5m, kui on kaks käru, siis tasub üks meetrine jupp seda teipi osta.

Helkur tuleks panna kindlasti käru külgedele – hea kui veidi kõrgemale ja ka madalamale käru raamile, sest näiteks teed ületades liigume ju just käru meie ees esimesena teele lükates ja autojuht näebki esmalt seda käru külge. Kuid helkurid võiks panna ka käru ette, kui juhtumisi tuleb kõndida autotee servas, sest siis näeb taas autojuht esimesena just käru (eestvaates).

Helkurteip, mille meie ostsime Espaki ehituspoest maksis 4€/m ja ma ütleks, et see on naeruväärselt väike summa, mida maksta ohutuma kärutamise eest 🙂
Lisaks soovitan üle vaadata kõik pereliikmete joped, et kas on ikka nii emmel-issil kui ka suurematel lastel riiete küljes helkurid + hoidke kodus alati paar tükki varuks, et kui kodust väljuma hakates selgub, et helkur on kaduma läinud, saab kohe uue võtta.

Ohutut kärutamist kõigile!

Esimene pilt on ilma välguta ja teisel on välguga näha, kuidas helkurid säravad.

Esimene pilt on ilma välguta ja teisel on välguga näha, kuidas helkurid säravad.

5 thoughts on “Vankrid-kärud särama!

 1. Ma olen käru külge tavalised helkurid riputanud. Aga et ehituspoest saab helkuriteipi osta, mida ma, rumaluke, varem ei teadnud, siis saab me käru kindlasti selle näol täiendust.

  Liked by 1 person

 2. Jalgrattatuled on ka hea püsivam võimalus, natuke kallim vist muidugi. Mul on all kaubakorvi ees üks kiivrituli, mille lülitan hämaras vilkuva reziimi peale. Rataste külgedel on helkurid juba vankril endal olemas ja vankrikorvil on ka üks suur helkur juba kangasse kootud. Viimase peale muidugi alati loota ei saa, sest kui vihmakile peale tõmmata, siis kaob see paraku peitu.

  Like

  • Jep, ma tegelikult mõtlesin ise ka neid rattatulesid kasutada, aga kuidagi postitust tehes ununes. Samas noh, neil võib patarei tühjaks saada vms, seega see helkurteip on ikka hea alternatiiv.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s