37+4 ja ÄE visiit

Käes on see aeg, kui neid visiite ämmaemanda juurde tuleb nüüd ette iga kahe nädala tagant. Ka sel korral kohtusin veel asendajaga, järgmine aeg on juba jälle nö oma ÄE juures kirjas (kes küll julgelt arvas, et ega me ei kohtu ja kelle arvamuses ma hetkel juba kahtlema hakkan).

Enesetunne on hea, mõnel ööl saan eriti hästi magada ja samas mõni öö on külje keeramine nii piinarikkalt valus, et läbi une mõtlen “fine, mis siis, et see külg surema hakkab, olen nii veel järgmise tunni”. Samas neid nö raskeid öid on õnneks olnud vaid mõned üksikud.
Beebi on jätkuvalt väga aktiivne ja hetkel on tema lemmik tegevus enda (ilmselt tagumiku) pressimine vastu ühte mu kõhukülge, et siis näha, kui ebaloomuliku kuju see kõht ikka võtta võib – no mu silme läbi vaadates – ikka väga ebaloomuliku 😀 ma tegelikult ei tea, et kas see selline enese sirutamine ja sättimine seal tähendab, et tal ruumi veel küll ja veel ja niipea välja ei hakka tulema või hoopis vastupidi, et katsub piire ja tunneb, et kitsaks läheb (siin kirjutamise hetkel teeb ta seda taas).
Pea on tänase kontrolli järgi ikka all, ma loodan, et ta oma võimlemisega siis end ümber ei keera kuidagi ehk ikka selleks vast enam ruumi pole.

Kõik näitajad olid meil korras, minul vererõhk normis, EPK 36cm, beebi südametööga kõik hästi (miskipärast sellel ämmaemandal ta on lasknud neid südamelööke väga eeskujulikult kuulata). Kaal näitab hetkel 67kg, mis tähendab, et viimase 2 nädalaga on juurde tulnud +1kg ja kokku siis nüüd 10kg selle rasedusega (ja usun, et tuleb veel see 2-3kg ka ära).

Ma siin küll heietan, et beebi võiks ometigi juba tulla ja no tõesti võiks, kuna hetkel on ta juba nö tähtajaline laps, aga samas muidugi kuulsin äsja sünnitanud sõbrannalt, et ITK on jälle täiesti puupüsti täis ja ega seal suurt kuskil olla ei ole, nii et selles osas oleks jälle hea veidi oodata, äkki läheb rahulikumaks. Või kas läheb? Vaatasin ITK FB sündide tabelit ja no mu meelest on seal suht kõik päevad nagu beebibuum, vahet pole, mis kuu või nädal.

Paaril õhtul on justkui mingeid valusid tunda olnud, aga ei midagi regulaarset ja ilmselt pigem on beebi end sel hetkel jälle mingi “hea” närvi peale sättinud. See ootus on ikka üks naljakas asi – ühtpidi ma tõesti ootan, et hakkaks pihta ja saaks juba sünnitatud ja meie uue beebiga kohtuda, aga teistpidi, mõte, et peab ju jälle sünnitama ja see on valus ja natuke õudne ja pärast on paha jne, paneb väikse hirmujudina üle selja jooksma ikka ka. Ainus, mis lohutab on see, et nüüd ma ju tõesti tean, et kõik see valu, mis tuleb, on mööduv ja üleelatav.

Ämmaemand tänasel kohtumisel igatahes mingeid vihjeid peatsele sünnitusele ei andnud ja mainis, et viimasel ajal paljud lapsed tulevad pigem hiljem kui et varem ning, et see 37+ nädal aeg ei ole üldiselt väga populaarne sünnitamise aeg. Nojah, eks siis tuleb teda uskuda ja salamisi loota, et enam siiski pole palju jäänud.

FullSizeRender-56

37+4

 

6 thoughts on “37+4 ja ÄE visiit

 1. Sa oled nii kena lõpurase! Kõht tundub eriti väike ja kilod kuskile mittevajalikku kohta küll kogunenud ei ole. Muidugi väga mõistlikult oled juurde võtnud ka! Jõudu finišiks!

  Like

  • Tänud 🙂 Ma ei salga, et ise ka selle praeguse välimusega päris rahul olen, eriti kuna pigem oli väike hirm, et teisega tuleb see paisumine oluliselt suurem ja kiirem.
   Aga no väikse lapse kõrvalt rase olek hoiab vormis 😀

   Like

 2. Nii põnev, juba 37+ !! Eks need viimased nädalad ongi piiiikad… 🙂
  Sünnitamise koha pealt – ega Sa magneesiumi juurde ei võta?
  Kui võtad, siis oleks hea ära jätta, sest see lõõgastab lihaseid ja siis pole kehal erilist tahtmist emaka kokkutõmmetega vaeva nägema hakata. Samas magada saab magneesiumiga muidugi paremini 🙂

  Like

  • Eraldi juurde ei võta, neis rasedate vitamiinides mingi kogus peaks olema, aga see mu meelest nii väike, et ilmselt ei mõjuta. Selle ootuse ajal ma ei võtnudki magneesiumit juurde, JJ ajal mäletan, et ikka võtsin, kuna muidu olid jalakrambid külas 😀

   Liked by 1 person

 3. Minul oli teise tüdrukuga kõht täpselt samasugune 37+ nädalal – kompaktne, terav ja ette. 38+ läks ümaramaks ja suuremaks, 39+ oli veel suurem ja taas teravam ning vajus alla. 39+4 sündis. Edu, Berit!

  Like

  • Aitäh!
   Hehe, mul JJ sündis ka vist 39+4 Praegu tundub see paar nädalt niiii kaugel veel, äkki ikka ei pea nii kaua ootama 🙂
   Ja no eks see kõht muidugi veel kasvab ka, sellep ma ka arvan, et tulevad veel need 2-3 kg ka lisaks ja ikka kõhtu ja kaalutõus umbes sama, mis JJ-ga tuli.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s