Lastega restorani: Kõue mõis, isadepäeva eri

Mõni postitus tagasi kirjutasin meie isadepäeva plaanidest, Teet ja lapsed said omale ühesugused kikilipsud ja peapaela ning kavas oli minna isadepäeva brunchile. Esialgu valituks olnud Tallinna Teletorn langes aga oma veidra lastekärude keelupoliitikaga meie plaanidest välja ja asemele tuli Kõue mõis.

Silma paistis juba enne kohale jõudmist Kõue teenindus, sest kui nende Facebooki lehel uurisin, et kas oleks veel ehk vabu kohti, siis vastati kiirelt ja pandi meid ootejärjekorda. Õnneks meil vedas ja kohad me sinna saime ja nii asusimegi täna lõunapaiku Kõue poole teele. Sõit kestis praeguste teeolude juures ca 40 minutit ja mõisa leidmine ei ole üldse keeruline.

Kõue mõis on täiesti minu masti paik ja sinna jõudes oli mul veidi kahju,et me polnud juba päev varem kohale läinud, et mõnes sealses üliägedas toas ööbida ja kogu seda maja pikemalt nautida. Täiesti juhuslikult sai Kõue mõis ka paar päeva tagasi valitud Boutique Hotel Awards tseremoonial maailma kõige inspireerivama disainiga hotelliks ja seda küll täiesti teenitult, minge vaadake ise, see koht on maagiline.

Donkey oli meil monona Jenni jaoks kaasas ja sisse mahtusime ka tillukesest eesuksest, esimese asjana kallistas JJ sealset vastuvõtu töötajat – ja ta ei tee sellist asja võõrastega praktiliselt mitte kunagi 😀
Laua äärde tehti käru jaoks veel eraldi veidi ruumi juurde ja sööming võis alata. Toit oli muidugi maitsev, eriliselt hea oli suitsutatud part. Valikus oli veel igasuguseid salateid ja liharoogi ja küpsetatud köögivilju. Muidugi ei puudunud ka koogivalik ja kommid koos kovi ja teega.
Meie Teeduga saime kõhud mõnusalt täis, JJ seevastu veetis oma aega põhiliselt teiste laste ja papagoide seltsis. Just, jah, papagoid, kes Kõue mõisas elavad olid laste jaoks suur hitt, vahepeal oli mul juba hirm, et JJ nuputab välja kuidas puuri uks lahti käib ja päästab linnud vabadusse, õnneks see nii ei läinud.
Süüa temal seal suurt aega polnudki, sest lisaks eelmainitud tegevustele oli laste päralt ka nö kinosaal, kus oli võimalik suurelt ekraanilt multikaid vaadata ja tiba suuremad lapsed said seal piparkooke kaunistada.
Jenni võttis sel aastal veel rahulikult, sõi piimast kõhu täis ja pikutas kärus, jõudis isegi väikse uinaku teha.

Kõue mõisas tahakski eriti kiita sealset personali, kellele annab samaväärset otsida, sest kõik olid tohutult sõbralikud, meeldivad, abivalmid, rõõmsad…. võrratud inimesed noh 🙂
2 tundi möödusid lennates ja et mitte liiga hilja peale jääda asutasimegi end tagasi koduteele.

Kui esialgu olin veidi õnnetu, et meil see teletorni plaan nässu läks, siis tegelikult on mul nüüd hoopis tohutult hea meel, et nii läks. Meie isadepäev Kõue mõisas oli lihtsalt suurepärane ja sobis meie perele sel pidupäeval ideaalselt.

img_3236

Päevakangelane ja tema varandus

img_3244

elav meelelahutus (ukse taga oli peidus veel üks mängukaaslane)

img_3247

suu magusaks

img_3237

sulnis Jenni ja paljad varbad

img_3258

JJ, kes kuidagi eriti hästi sinna mõisasse sobis

img_3260

multikad suurel ekraanil

img_3264

meie

img_3267

JJ kasutab hea meelega võimalust õe vankrikorvi pikali visata (ja muidugi läks just lahkudes kõht tühjaks – oli aeg ampstükk välja otsida)

img_3268

Kohtumiseni!

5 thoughts on “Lastega restorani: Kõue mõis, isadepäeva eri

 1. Tore, et restode arvustusi teed, hea lugeda kuna endal 1,5 aastane kodus sirgumas 🙂
  Küsimus tekkis mul lutivõõrutuse kohta. Suur poiss juba, millal võõrutada plaanid?

  Like

  • Oeh. Lutivõõrutus käib meil juba pool aastat kui mitte rohkem. On aegu, kus saame kõik ärkvel aja ilma lutita ja on aegu, kus ei saa lutti söögi ajaks ka käest pandud. Siiani olemegi püüdnud nö pehmelt sellele teemale läheneda, AGA, kuna lutt hakkab hambumust mõjutama siis kui see kasutuses 2+ aastasel, siis olen endale lubanud, et kui mitte enne, siis alates uuest aastast JJ-l enam ühtegi lutti pole ja peame selle kõik üle elama.
   Keeruline aspekt selle juures on Jenni, kelle ka oma lutt on, mida JJ võib siis endale soovida, aga eks näis.

   Like

 2. Ma korraks vaatasin,et J on mingi eriti peen ja uhke punane turvatool 😀

  Selle lutiga,kuigi meie beebi on alles 3,5 k ja otsustasime ka juba varakult,et 2a on max kuni saab lutti lutsutada.ja meil on selline puu,kuhu lapsed viivad ja riputavad oma lutid lutihaldjale vms oma lutid.see asi pidi päris hästi toimima ja muidugi tuleb lapsele selgitada ka miks jne.
  Kas teil hakkavad päkapikud käima? Kui jah,siis äkki J saab oma lutid päkapikule anda,mōtlete mingisuguse toreda loo juurde,et miks jne 🙂

  Liked by 1 person

  • Mulle tundub, et see kui päkapikud luti ära viivad on katastroof ja paar aastat päkapiku hirmu garanteeritud 😂
   Tegelikult meil tuleb advendikalender, päkapikke hetkel mitte.
   Arvan, et ühel päeval lutid peavad lihtsalt ära kaduma.

   Like

   • Berit, ma enda kogemusest Emilyga, ta ju sama vana nagu Jens, ütleks et ära kaota ära vaid lõika nt katki. Siis ta näeb et lutt on katki ja saab aru et lihtsalt ei toimi asi enam. Emily paar päeva enne magama minekut veel küsis lutti, aga ütles kohe järgi et katki on. Õnneks tal on kaisumõmmi, siis kui õnnetuks läks et lutti polnud, siis võttis mõmmi kaissu ja ütles “mõmmi terve”. Öösel ka paar korda sonis midagi luti kohta, aga u nädalaga ei olnud enam mingit muret. Hoidsin seda katkist lutti kuskil 4-5 päeva tal laua peal, et näeks et on olemas, aga ta isegi ei puudutanud seda peale katki lõikamist. Mulle tundus et see on valutum variant. Muidu kui ära kaob siis on oht, et laos hakkab ringi käima ja otsima meeleheitlikult. Selle katki lõikamisega kadus see otsimise jama ära.
    Aga eks iga laps erinev, vb said lihtsalt veidi mõtteainet 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s