Uus käru – Mamas Papas Armadillo XT

Seoses sellega, et varsti läheb meil vaja hoopis kahe lapse käru, otsustasin ma meie Cybex Balios M käru millegi lihtsama vastu vahetada, millega veel reisile minna ja mida mul rasedana hea lihtne on kasutada, enne veel kui kahene käru saabub. Küll ma ikka jälle kaalusin ja vaatasin, et kas võtta täitsa kergkäru või midagi tiba kobedamat.

Valisin ja valisin (kõige rohkem Cybex Callisto ja Baby Jogger City Mini ZIP), kuniks leidsin tänu ühele toredale blogilugejale Kinderwagen.com lehe ja seal oli olemas ja Eestisse tellitav Mamas Papas Armadillo XT, seda XT mudelit olen ma vaat, et aasta uurinud ja imetlenud, aga kuna Eestis seda ei müüda ja ühtki kohta ka ei leidnud, kust tellida saaks, siis oli see vaid unistus. Eelmine aasta ma uurisin, et kas Beebicentrist oleks võimalik XT mudelit siia tellida, aga siis vastasid nad, et ei, nemad seda mudelit ei telli. Nüüd olen kuulnud, et vist saaks ka läbi nende tellida, aga juurdehindlus oli kuuldavasti röögatu (aga no seda ei tasu fakti pähe võtta, sest see on vaid kuuldus).
EDIT: alates juunist 2016 on nüüd Armadillo XT (toonis Chestnut) müügil ka Beebicentris (hinnaga 529€)
NB! suur hunnik pilte on postituse lõpus.

Sellel XT mudelil on kõik need asjad juures, millest tavalist Armadillot kasutades puudust tundsin: uued ja suuremad ning laiemad rattad, mis on kummi-plastiku segust, pikendatav lükkesang, suur kaarvari on lisaks saanud õhtutusava, istme materjal on riidesem (eelmisel oli suht see nö nailon) ja iste on tervikuna nii pehmendusega kaetud, et laps on nagu pilvekese pealt.

Mamas Papas Armadillo XT
–  kasutatav vaid nägu sõidu suunas
–  hiigel suur kaarvari, millel on olemas nii õhutusava kui piiluaken (magnet kinnitusega)
–  väga ruumikas iste, mille pikkus on täislamavas asendis 95cm
–  iste on täiesulatuses pehmendusega ja materjalist, mis ka suvisel ajal palja naha vastas mõnus on
–  jalatugi on liigutatav ja nii ei jää magaval lapsel jalad rippu
– päris suur pakikorv, mis tänu elastsest võrgust äärtele on ligipääsetav igast küljest
pikendatav lükkesang, mille küljes on ka see rihm/pael, mille saab ümber käe panna
– 4 ratast on plasti ja kummi segust, ees pöörlevad/fikseeritavad
– 5-punkti turvarihmad
– jalgpidur, käib kergelt, aga päris plätu sõbralik ei ole
– käru saab kokku panna ühe käega ja kokku käib see nö võileivaks (ühes tükis), iste jääb kokku pannes sisse poole, olemas lukk, mis käru koos hoiab ja sang, millest käru tõsta.
– käruga on kaasas originaal vihmakile
– juurde on võimalik osta adapterid Maxi-Cosi ja Cybexi turvahällidele
– lisaks saab juurde osta Mamas Papas soojakoti, istmekatte ja topsihoidja
– meie mudel on 2015. aasta oma, sellel ei ole turvakaart (EDIT: ma arvasin, et seda lisana ka ei saa osta, kuid nüüd, kus uuematel on see juba kaasas, saab ka varasematele turvakaare osta: näiteks siit.), aga kelle jaoks turvakaar on oluline, siis 2016. a mudelitel on nüüd ka see olemas.
– 2015. a. mudelid on saadaval kolmes värvitoonis – kollane, must ja roheline (teal), 2016. a mudelid on ka veidi teises toonis kollasena ja hallina (sellel on ka materjal teistest erinev).
– XT kandevõime on kuni 15kg, käru ise kaalub 9kg, see on täpselt selline kaal, et pikalt käe otsas ei tassiks, aga näiteks korrusmaja treppidest üles vms olukorras, täiesti tehtav.
mõõdud lahtiselt: pikkus 100 cm x laius 57 cm x kõrgus 104 cm
kokku pandult: pikkus (see on siis tegelt nö võileiva paksus) 37 cm x laius 57 cm x kõrgus 70 cm

IMGP4182

Kasutusmugavus
Last on üsna kerge kärusse panna, kuid turvarihmade kinnitus on nö pusle ehk, et kõigepealt tuleb kokku pannna õlarihmade kinnitus omavahel ning see siis koos sisestada põhikinnituse sisse. Väga protestiva lapsega võib see tükk tööd olla.
Iste käib täislamavasse, mis on super, kui laps tahab teha uinakut või kui käru on vaja kasutada lapsega, kes veel ei istu. Kui tavalise Armadillo iste oli küll suht pehme, siis see XT iste on selles osas veelgi pehmem ja mõnusam, kindlasti oleks eelmine aasta reisil 3-kuusel JJ-l selles mugavam olnud kui meie tavalises.
Istme asendi muutmiseks on kombineeritud variant, istet alla saab lasta ühe käega nö kangist, kuid istme tõstmiseks peab kasutama kahte kätt ja selleks on paela süsteem.
Kaarvarjule lisatud õhutusavast ei osanud ma kevadises Portugalis eelmine aasta puudust tunda, seal oli ookeani ääres piisavalt tuuline.  Aga kui suvel Eestis olid need super palavad ilmad, siis mõtlesin küll, et kui oleksime jätkuvalt Armadillot kasutanud oleks seal suht saun olnud. Nüüd on õhutusava olemas ja tehtud igati hästi – varju pikkus ei sõltu sellest kas ava on lahti või kinni ja on normaalse suurusega.
Kuigi minu üsna tavalise pikkuse juures ei mängi pikendatav sang just palju rolli, olen ma avastanud, et mulle meeldib kui sang on pigem pisut kõrgemal, Armadillo XT sanga kõrgus on siis vahemikus ca 98-104cm
Rattad! Rattad on minu jaoks oluliselt asjalikumad, murule ja parki täiesti OK, päris juurikatega metsa jaoks jääb ilmselt vedrustust väheks (kuigi kui ratastele raskusega peale suruda siis on näha, et olemas on ka amordid, aga siis üsna jäigad siiski). Esimeste rataste fikseerimine on vaja teha käega (mõnel kärul saab seda ka mugavalt jalaga teha, eriti hea siis kui väljas sopane).
Tore on see, et vihmakile on Armadilloga kaasas ja, et ka see on väikse uuenduskuuri läbinud. Varasemalt ei katnud nende originaal kile katuse osa, kuid uus kile jätab enda alla terve käru. Peale käib lihtsalt, nii eest kui tagant saab takjakinnitustega raami külge fikseerida. Eest käib kile lukuga lahti, mis teeb mugavaks lapse kärusse panemise ja sealt välja võtmise, kui kile peal, ühtlasi ei pea kartma, et vihm käruse sisse sajab kuskilt, sest kui lukk kinni, siis saab laps küll välja vaadata, kuid sisse ei saja piiskagi. Samas ei ole see kile nii ümber käru, et õhk sisse ei pääseks, ühtlasi tundub mulle, et kui on hirm, et äkki läheb umbseks, siis võib varjul selle õhutusava lahti teha.
Putukavõrku kaasas ei ole, saab küll spets Armadillo võrgu osta, kuid mulle on jäänud mulje, et see originaal võrk ei ole nii ümber käru, et mõni sääsk sisse ei pääseks, seega kasutan parem meil juba varasemalt olemas olnud Brio universaal võrku, mis katab käru pea täielikult.
Huvitav asi, mida lugesin UK arvustustest, kui seal mõned emad Armadillot testisid, et kollase käru vastu pidid elavat huvi üles näitama igasugused sumisevad putukad – mesilased/herilased. Kui me Portugalis olime, siis ma seda ei täheldanud, aga kes kollast käru on suvel eestis kasutanud võib siin äkki oma kogemust jagada. Meie ju valisime taaskord kollase variandi ja no olen igaks juhuks siis suvel tähelepanelik ja hoian selle putukavõrgu ligi 😀
LUMI – olgu kohe öeldud, et lumes hakkama saamine ei olnud minu jaoks sel korral mingi eriline kriteerium (kuna selleks puhuks tuleb meil see kahene käru). Samas no linnas ikka tahaks ka praegusel ajal liikuda. Hetkel tänavatel lebavast lörtsist saime läbi, esimesed rattad peavad kindlasti fikseeritud olema. Suuremast lumest mu meelest see käru siiski läbi ei lähe ja kel plaan käruga talvel ka lükkamata teedel vurada, tasub pigem midagi tanki laadset vaadata. Ühtlasi peaks silma peal hoidma ka alumisel pakikorvil, kuna see on pehme põhjaga, siis raskuse all see vajub maale lähemale. Ise mõtlesin, et vaatan sinna põhja mingi plastik vms materjalist plaadi, siis jaotub raskus seal korvis ühtlasemalt ja ei ole ohtu, et see korvi põhi vastu maad käiks.
Igatahes, ma olen rahul ja mulle meeldib see Armadillo XT rohkem kui Cybex Balios.

IMGP4184

Hinnast ka
Mina tellisin meie Armadillo XT Kinderwagen.com lehelt, kus sellele 2015a. kollasele mudelile oli hetkel ka soodus hind 298€, postikulu oli 10€. Üldiselt peaks sealt käru kätte saama ca 2 nädalaga, aga kuna Armadillod olid neil just otsas, siis ootasin ca 3 nädalat, kuid  rõõmustav oli, et kuller tõi käru koju ja seda lausa laupäevasel päeval 🙂
Must ja roheline olid hinnaga 328€ ning uued 2016a. mudelid koos turvakaarega on 368€. Lihtsalt võrdluseks, et Eestis müüb Beebicenter tavalist Armadillot hinnaga 315€

XT mudel on ka Armadillo Flipil, mille põhi erinevus Armadillo XT-ga on see, et Flipil saab ka istme suunda muuta. 2016. a Donna Wilson special edition tekstiilidega Flip XT on hinnaga 628€ (üks hea tutvustav video Fip XT-st just selle tekstiiliga on leitav siit). Lihtsamate ühevärviliste kangastega 2016. a kollektsioon on hinnaga 548€ ja 2015 a. kollektsioon Flip XT on hinnaga 498€. Võrdluseks, et tavaline Flip on Beebicentris 390€

iste

Iste ja turvarihmad

korv

Istme kalde reguleerimise osa ja kõrval pilt pakikorvist

lükkesang

Pikendatav lükkesang

kaarvari

IMGP4208

vihmakile

Vihmakilega õue

õues

14 thoughts on “Uus käru – Mamas Papas Armadillo XT

  1. Kollane on niiii ilus!
    Aga miks mitte kohe osta nt BJ City Select, algul sõidab 1 ja pärast juba mõlemad? Saan aprillis teise lapse aga tandem käru ei ole veel ostnud, surfanud olen küll kõvasti. Kergkäru koos adapteritega on esimese lapse sünnist saati olemas. Vanusevahe tuleb 1a8k. Kuna liigume koguaeg autoga, siis käruga mu laps enam harjunud ei ole ja ei kujuta ette mis kisa saatel meie tandem liiguks 😀 Sellepärast ei ole ka midagi uut veel ostnud..

    Like

    • Jaa, ma ka mõtlesin sellele ja oli plaanis isegi ühte City Selecti vaatama minna, aga siin oli paar “aga”. Esiteks on CS ka üksiku käruna suht raske ja ma tõenäoliselt ei taha mitu kg raksema käruga minna reisile või suvel suure kõhuga seda trammist alla tirida. Teine aga on minu jaoks jätkuvalt see istmete paigutus – kuigi CS-l on neid kombinatsioone väga palju, siis päris ausalt ei ole ma ühegagi päris rahul – et näeks mõlemat last võrdselt ja keegi ei peaks kellegi taga või all olema. Kolmas asi on rataste suurus, kuna meil läheb käru käiku vastu sügist/talve, siis on oluline, et see sõidaks kõigest läbi, CS rattad on küll üsna korralikud, aga antud juhul jäävad mu jaoks pisut nigelaks.
      Seega on mu eelistus selline käru, kus lapsed on kõrvuti, aga saab vajadusel kasutada ka ühe lapsega, rattad korralikud ja muidu mõnus kasutada. Ma kirjutan neist kahestest kärudest ka eraldi postituse, aga praegu vastab mu kriteeriumitele Bugaboo Donkey (kuna JJ on suht OK kärusõber, siis tahaks ka suht kaua veel mõlemat last käruga sõidutada, seega krõbedat hinda pehmendab pikk kasutusaeg).

      Like

  2. Väga huvitav internetipood. Kas postikulu on tõesti 9,90 nagu nad seal lubavad või tegelikult suurem? Otsin käru, millega jooksmas käia ja seal paistab valikut olevat. Kas on teil ehk ka soovitusi, milline oleks hea jooksukäru?

    Like

    • Jah, meil tuli postikulu 10€
      Jooksukärudest olen lähemalt katsunud Thule omasid ja kui endal oleks just jooksukat vaja, siis valiks Thule – seal oli laps niiiii mõnusalt sees ja käru sai palju igat pidi sättida vastavalt ilmale jms. Aga kindlasti oleneb ka, et kui palju see käru kasutust leiab, et kui pigem harvem, siis tasub ehk ka midagi soodsamat vaadata, need Thule omad liiga odavad just ei ole.

      Like

  3. Vabandust, kui mu küsimus natuke rumalavõitu on, aga miks teil niiii palju erinevaid vankreid/kärusid on olnud? Kas otsid lihtsalt ideaalset vankrit/käru, vajad tihti vaheldust või on mingi muu põhjus? Ma vabandan, kui Sa sellest juba kuskil kirjutanud oled, lihtsalt olen Sinu blogi alles hiljuti avastanud ja seetõttu on mul ehk midagi kahe silma vahele või lugemata jäänud. Lihtsalt mind huvitab, kuidas sa raatsid kogu aeg selliseid summasid välja käia (olete vist enamiku, kui mitte isegi kõik kärud uuena ostnud?) ja leiad aega ja viitsimist pidevalt nende müügiga tegeleda? Iseenesest panen ma tähele, et meil on suhteliselt sarnane maitse – olen kaalunud täpselt samu käruvariante, millest Sa oma blogis juttu oled teinud. Aga lihtsalt tekkis selline küsimus, sest teil on JJ vanust arvestades neid sõidukeid ikka omajagu olnud 😀

    Like

    • Hei, ma vist ei ole sel teemal otseselt kirjutanud, aga neid põhjuseid on olnud erinevaid, algas kõik Brio vankrist, mis meie elustiili ja linnaeluga kuidagi tegelikult ei klappinud, olgugi, et tegemist täiesti suurepärse vankriga. Sama oli tavalise Armadilloga, mis sai reisikäruks soetatud, aga no kodus ei olnud enam nii tore seda kasutada ja mingid asjad häirisid. No ja siis oli juba nö hammas verel ja edasi sai neid kärusid vahetatud ka lihtsalt uudishimust ja vahelduse mõttes.
      Mõned on olnud lemmikumad (näiteks Bugaboo) ja mõnega ma pole väga rahule jäänud (Quinny, Cybex) ja see loobumine on suht kerge olnud. Näiteks praeguse Armadillo XT juures mind tõesti miski ei häiri ja ei ole tunnet, et tahaks ära vahetada.
      Mu jaoks pole see müümine ka eriline ettevõtmine olnud, sest suht kõik kärud on paari päevaga müüdud olnud.

      Like

  4. Aastavanune postitus küll, aga ega vastus sellest muutu. 🙂 Mul on praegu aktuaalne kergkäru ostmine, esialgu n-ö turvahälli ratasteks, aga kui juba osta, siis selline, mida saaks suvel ka käruna kasutada (vanker on lisaks olemas, aga suur EJ, mida ei viitsi igale poole kaasa tarida).

    Praegu on jäänud valikusse Cybex Balios M ja seesama Armadillo XT. Siit ka küsimus – miks sinu arvates Armadillo parem-mõnusam on? Näitajad on mõlemal kärul enam-vähem samad, XT käib pisut väiksemaks kokku ja on suurema kaarvarjuga, Baliosel see-eest mõnevõrra suuremad rattad (millega võiks siis ju teoreetiliselt mugavam olla). Vedrustus on erinev? Olen mõlemat poes katsunud ka, aga see pole ikka sama, mis tänavatel sõitmine. (Elame Tallinnas, lisaks linnatänavatele käiks käruga ilmselt veel kaubanduskeskustes, arsti juures jne, aga ka pargis ja kindlasti tuleb ette ka muid muruplatsi- ja kruusateesõite).

    Hirmus hea ikka, kui on käruekspert, kelle käest küsida saab. 😀 Aitäh nii selle kui ka kõigi teiste informatiivsete postituste eest, minusugusel esmarasedal on neid ülihea lugeda!

    Like

    • Erinevuse osas, Baliosel saab ka istet mõlemat pidi panna. Aga olleks mõlemat kasutanud, siis Armadillo XT oli märkimisväärselt pehmema jooksuga (kuigi päris vedrustust pole kummalgi). Ja täiesti subjektiivselt mullemeeldis XT rohkem, iste pehme ja ruumikas lapsel, suur kaarvari, mille pikkus ei sõltu õhutuasva kasutamisest. Ja muruplatsil oli XT kindlasti meeldivam.
      Kuna tavalist Armadillo XT mudelit enam ei tehta ja jätkatakse Flip XT ning tuliuue Flip XT2 käruga, siis soovita neid nüüd uurida ka 🙂 boonusena saab neil istet ka mõlemat pidi panna!

      Like

Leave a comment