Swandoo Marie 3 ehk aeg turvahällist turvatooli kolida

Varem või hiljem tuleb peale turvahälli kasutusele võtta turvatool, Jonas on nüüd 1.5-aastane ja oligi paras aeg ta hällist välja kolida. Tegelikult oleks ta veel mõnda aega meie Swandoo Albert hälli ka mahtunud, sest see on kuni 13kg/83cm aga kuna me teda sellega juba ammu enam tassida ei viitsinud ja see nö toolina autos seisis, siis tundus mõistlik päriselt tool kasutusse võtta.

Nagu mainisin, siis ka turvahäll oli meil Swandoo oma ja kuna sellega päris rahule jäime, siis vaatasime ka tooli valides sama firma poole. Samas ma turvavarustuse valikul ainult enda subjektiivsele meeldimisele ei tugine, kui muud parameetrid on sobilikud, siis nö lõpliku otsuse juures mängivad rolli ka turvatestide tulemused, aga et ka need olid Swandoo Marie 3 mudelil eeskujulikud, siis sai valik suurema jututa tehtud.

Jonas Swandoo Marie 3 turvatoolis

Miks mulle Swandoo Marie 3 turvatool hea valikuna tundus?

Kundlasti mõistlik kasutusaeg, kuni 105cm/18kg, mis meie laste puhul seal 4-aastasena tavaliselt kätte jõuavad. Kes aga tahab sellest toolist maksimumi võtta ja turvahälli kaasas kandmise vajadust ei näe, siis hea teada, et see Marie 3 sobib lapsele alates 40cm, kuna tuleb siis ka vastava beebisisuga.

Tool kõige püstisemas asendis

Toolil on 3 kalde asendit, mis on kõik kasutatavad nii selg sõidu suunas kui nägu sõidu suunas. Nii jõuamegi järgmise omaduseni, et seda tooli saab kasutada mõlemat pidi ning lisaks ka küljele keerata (ehk siis liigub 360°), et last oleks mugavam tooli panna või sealt võtta. Aga, et turvalisim on hoida laps võimalikult kaua selg sõidu suunas, siis võibki tooli nii kasutada ka algusest lõpuni. Lisaks on toolil sisseehitatud lukk, mis ei lase lühema kui 75cm lapsega tooli nägu sõidu suunda keerata, sest nii pisidele lastele on sss olek siiski parim.

Tooli küljele keerates on mugav last sinna sisse panna ja välja võtta

Swandoo Marie 3 on autosse kinnitatav isofixiga (nagu enamus 360° keerlevad toolid). Lapsele on toolis 5-punkti turvarihmad, mille kinnitamine ja pingutamine vähemalt mulle tundub igati mugav ja lihtne. Lapse kasvades tuleb peatuge järjest kõrgemale tõsta ja ka selle liigutamine ei nõua erilist pingutust – seega ei ole keeruline tooli paika sättida ka siis, kui vaheldumisi kasutaks seda vahel suurem ja vahel väiksem laps. Õige kõrguse paika saamise abistamiseks on peatoel ka markeeritud koht, kuhu kõrguse vahemikku peaksid lapse silmad jääma.

Saab ka nii pidi, aga nii väikse lapsega seda kindlasti ei soovita

Olgugi, et selg sõidu suunas tool on turvalisim variant, siis mulle meeldib, et seda tooli saab panna ka nägu sõidu suunas – ma küll ei usu, et me seda varianti igapäevaselt sõidu ajal kasutama hakkaks, aga näiteks seisvas autos võib vahel olla päris hea laps teise suunda keerata, et teda natuke lõbustada – no näiteks praamiga Saaremaale sõites 😅 Hädavajalik võib see olla aga neile, kelle lapsel pikal sõidul sss olles süda pahaks võib minna.

Kolmene Jon selg sõidu suunas
Kolmene Jon nägu sõidu suunas

Meil on Swandoo Marie 3 kasutajate parameetritega hetkel kaks last, 1.5-aastane Jonas ja kolmene Jon, kuigi tool sai valitud just Jonasele, siis proovisime sinna sisse ka Joni, kes ise arvas, et tool on mugav ja talle meeldis (sellega peame muidugi ettevaatlikud olema, sest viimati meeldis talle aasta tagasi Jonase Nomi söögitool, mille omale kasutusse võttis 😅😅), aga ka meile kõrvalt vaadatuna tundus, et vabalt võiks ka tema selles sõita, 95cm pikkune laps on seal toolis nii mõnusalt sees ja mitte nagu tooli kohal, 1.5-aastasest rääkimata, seega see kuni 105cm kasutusaeg tundub reaalne küll.

Jon silmnähtavalt rahul

Arvestades kasutusmugavust, pikka kasutusaega ja häid turvalisuse näitajaid olen ma meie valikuga väga rahul. Meie tool on hall, aga Marie 3 on saadaval lisaks veel neljas toonis – mulle lihtsalt meeldib, kui turvatoolid värvilt enam-vähem klapivad autos ja meie neljast kolm ongi hallid.. ja siis on JJ valitud punane 😅

Swandoo Marie 3 on Babyshop.ee poes täishinnaga 539€, kuid koodiga lifeatlucky13, on hind novembri lõpuni 15% soodsam ❤️ (lisaks on sellega soodsamad ka kõik teised täishinnaga tooted). Postitus valmis koostöös Babyshop.ee poega

Lisaks kõigele muule on Swandoo Marie 3 minu meelest ka silmale ilus vaadata 😍

Leave a comment